A Konyhafőnök

Töltött ördögszekér gomba, vargányás rétessel cukorborsó ágyon

rtl.hurtl.hu

2016. november 2. 19:25

A harmadik feladatban Márk volt a konyhafőnök, és Rolandot nem igazán tudta hova tenni: a csapattársa mindenben ellentmondott neki, és makacskodott.


Alapanyagok: vargánya, ördögszekér gomba, olívaolaj, póréhagyma, vaj, réteslap, aszalt sárgabarack, tojás, worchester szósz, só, bors, kakukkfű, panko morzsa, fokhagyma, tejszín, cukorborsó, szerecsendió
 

Recept:

A vargányát forró vízzel nyakon öntjük, majd 5-10 percig áztassuk. Ezt követően 50 grammnyit apróra vágunk és ezt az előzőleg serpenyőben olívaolajon pirított póréhagymával összekeverjük. Ezután az ördögszekér gombát is apróra vágjuk és ezt is hozzáadjuk a mixünkhöz. 5-10 percig párolva fonnyasztjuk, majd végül 5 diónyi vajjal dúsítjuk. Két réteslapot kiterítünk, majd olvasztott vajjal megkenjük a belső felet, majd a gombavariációt egyenletesen szétoszlatjuk a felszínén. Ezután egy kis olvasztott vajat csorgatunk rá. Ezután szorosan feltekerjük, megkenjük olvasztott vajjal, 180 fokos sütőben 30-35 percig készre sütjük.
 

 


Az ördögszekér gombákat hosszában félbevágjuk és a szárukat karalábévájóval óvatosan kivájjuk, a kivájt részt apró darabokra vágjuk és kevés, összevágott vargányagomba kíséretében vajon lesütjük. Kézi aprítóval két darab aszalt sárgabarack kíséretében, egy tojássárgáját beledolgozunk, illetve pár csepp worchester szósszal, sóval, borssal, kis kakukkfűvel ízesítjük és lepürésítjük. A kivájt ördögszekérgomba lábaiba pedig beletöltjük, majd panírozzuk és forró, bő olajban kisütjük.

Csinálunk egy besamel alapot, amit tej helyett a vargánya levével húzunk föl. Tejszínnel dúsítjuk, fokhagymával ízesítjük. A cukorborsót vajon megpirítjuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Tálalásnál a kisült gombákat félbevágjuk, a rétesből vágunk egy szép szeletet, cukorborsót rárakjuk, és a mártással lelocsoljuk az egészet.
 

#A Konyhafőnök#recept#3. feladat#gomba#kék csapat#wirgha márk#németh ádám#hajdú roland

Címlapról ajánljuk