Szűzgöngyölt turbolyavariációkkal
2016. november 2. 20:25
Gábor konyhafőnökként már a feladat elején kijelenthette: nem akar veszekedni, és a hangjukat se emeljék fel. Ennel ellenére eléggé nagy volt a feszültség közte és Tomi között, amit még Rozina is megemlített a kóstolás alatt.
Alapanyagok:
turbolya, tejszín, só, bors, fehérrépa, szerecsendió, szarvas szűz, libamáj, tojás, gomba, panko morzsa, olaj
Recept:
Megfőzzük a turbolyát, majd lepürésítjük. Tejszínnel krémesítjük, félbevesszük, az egyik felébe pedig beleturmixoljuk a turbolya zöldjét, sóval és borssal ízesítjük.
Legyaluljuk vékony szeletekre a turbolyát és a fehérrépát, majd muffin sütőformába tesszük: szerecsendió, bors, só, tejszín, turbolyazöldes mártással összerakjuk. Betesszük sülni 225 fokra 20 percre.
A húst kiklopfoljuk, készítünk egy tojásos-gombás rántottát, a libamájat megsütjük, majd az egészet egy tekerccsé göngyöljük, turbolya zölddel ízesítjük. Bepanírozzuk, majd olajban kisütjük.
Olajban a turbolya zöldekből egy mártást készítünk, majd szépen felhelyezzük őket a tányérra.