A Konyhafőnök

Polip zöldségvariációkkal

rtl.hurtl.hu

2016. november 1. 19:25

Zé szerint Márk polipja nem készültek el rendesen, inkább a zsenge részeket kellett volna használnia, amik nagyon finomak lettek.


Alapanyagok:

csicsóka, rukkola, póréhagyma, fehérbor, vaj, olaj, tejszín, káposzta, polip, fehér spárga, pagoda
 

Recept:

Csicsókát megfőzzük, majd egy kevés rukkolával pürésítjük.

Ezután elkészítjük a póréhagymás, fehérboros mártást. Megpároljuk az apróra vágott póréhagymát vajon és olajon, majd másfél deci borral felöntjük, és addig hagyjuk pötyögni, míg a bor szinte teljesen elpárolog. Végül vajjal, illetve tejszínnel simára turmixoljuk.

A káposztát apróra vágjuk és készítünk belőle egy színezett alaplevet, melyben a polip lábait megfőzzük. A fehérspárgát, illetve a pagodát blansírozzuk.
 

#A Konyhafőnök#recept#2. feladat#polip#wirgha márk

Címlapról ajánljuk