Polip zöldségvariációkkal
2016. november 1. 19:25
Zé szerint Márk polipja nem készültek el rendesen, inkább a zsenge részeket kellett volna használnia, amik nagyon finomak lettek.
Alapanyagok:
csicsóka, rukkola, póréhagyma, fehérbor, vaj, olaj, tejszín, káposzta, polip, fehér spárga, pagoda
Recept:
Csicsókát megfőzzük, majd egy kevés rukkolával pürésítjük.
Ezután elkészítjük a póréhagymás, fehérboros mártást. Megpároljuk az apróra vágott póréhagymát vajon és olajon, majd másfél deci borral felöntjük, és addig hagyjuk pötyögni, míg a bor szinte teljesen elpárolog. Végül vajjal, illetve tejszínnel simára turmixoljuk.
A káposztát apróra vágjuk és készítünk belőle egy színezett alaplevet, melyben a polip lábait megfőzzük. A fehérspárgát, illetve a pagodát blansírozzuk.