Tökfőzelék falafellel

rtl.hurtl.hu

2016. október 31. 20:25

Roland különböző tök textúrákkal képzelte el az ételüket, azonban annyira belefeledkezett a zöldségek darabolásába, hogy a többiek munkájával nem foglalkozott.


Alapanyagok:

csicseriborsó, koriander, római kömény, fokhagyma, citrom, fahéj, olaj, sütőpor, liszt, tökmagliszt
 

Recept:

Csicseriborsó konzervet kisebb robotgépben összedarálunk péppé, ehhez hozzáadunk őrölt koriandert és római köményt, amiket először szárazon lepirítunk a serpenyőben, majd mozsárban őröljük. Hozzáadunk zúzott fokhagymát, egy kis lisztet és kevés sütőport. Sózzuk, borsozzuk, és reszelt citromhéjat adunk hozzá egy kis fahéjjal. Pogácsákat formázunk belőlük, és klasszikus módon bepanírozzuk. Ezeket nem túl sok olajban kisütjük.

A vajtököt meghámozzuk, majd belsejét kanállal kikaparjuk, húsát apró kockákra vágjuk, és lekaramellizáljuk. Ezután kis vizet és tejet hozzáadva puhára főzzük. Ezt követően leturmixoljuk, és tökmaglisztet és felolvasztott vajat adunk hozzá.