Virginity
2016. október 18. 20:20
Dávid életében most először dolgozott egy egész libával, ezért is nevezte el Virginity-nek. A szőlős ragu ízei tetszettek a zsűrinek, azonban Dávid nem vigyázott eléggé a húsra, kicsit kiszárította.
Alapanyagok:
sárgarépa, alma, hagyma, rozmaring, libamell, barnacukor, lilahagyma, mazsola, szilva, kakukkfű, balzsamecet, fehérbor, szőlő, cukkini, olívaolaj, citrom
Recept:
A tepsit megágyazzuk sárgarépával, almával, hagymával, és rozmaringágakkal. Erre ráhelyezzük a libát, és 180 fokon fél órát sütjük.
Mindeközben pici libazsíron és barnacukorral lepirítjuk a lilahagymát, mazsolát rakunk bele, kevés apróra vágott aszalt szilvát, kakukkfüvet, és miután karamellizálódott, balzsamecettel és fehérborral sziruposra főzzük át. Az utolsó 5 percben belekerül a kimagozott, félbevágott szőlő.
A burgonyát felkockázva előfőzzük, leszűrjük, és forró libazsírban lepirítjuk, kakukkfűvel, és pici rozmaringgal ízesítjük. A cukkinit újhagyma zöldségével olívaolajon pár csepp citrommal megsütjük.