Pirított libamell szeletek, zöldséges krémmel töltött szőlővel, pirított libaháj kockákkal
2016. október 18. 20:20
Barna az első feladat során jócskán megcsúszott az idővel, azért a feladat második felében mindennel egyszerre kellett foglalkoznia. Az eltervezett rizst nem is tálalta ki végül. A zsűri szerint túlságosan diétásra sikerült a tányérja.
Alapanyagok:
libamell, só, bors, sárgarépa, fehérrépa, lilahagyma, szőlő, vaj, saláta
Recept:
A bőrös libamell szeletet beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, és körbepirítjuk. Darabolt sárgarépával, fehérrépával, lilahagymával és szőlőszemekkel, alufóliával lefedett tepsibe tesszük, és 180 fokon 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ezután a húst pihentetjük.
A párolt zöldségekből krémet készítünk, szükség esetén vajjal fényesítjük, és a kimagozott szőlőszemekbe töltjük.
Egy libaháj csíkot felkockázunk, és a kockákat zsírjára sütjük. Tálalás előtt a libamellet felszeleteljük, a szeletek két oldalát megpirítjuk, és zöldsaláta ágyon tálaljuk.