Libacomb gránátalmás-málnás párolt káposztával és libazsírban sült burgonyával
2016. október 18. 20:20
Tomit megdicsérte a zsűri, hogy jó ízekkel dolgozott, azonban a tálalás során egy apró virág is felkerült a tányérra, amit a séf nem értett, hiszen egyáltalán nem illett oda. A káposzta kolbászos íze is tetszett a zsűrinek.
Alapanyagok:
libacomb, fokhagyma, cukor, málna, káposzta, só, bors, fehérbor ecet, gránátalma, burgonya, rozmaring, kolbász, rosé, gyömbér, szőlő
Recept:
A libacombot saját zsírjában elősütjük, majd átsütjük 180 fokon sütőben, fokhagymával és rozmaringgal, időközben zsírjával locsolgatjuk. A párolt káposztához cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a málnát, majd a káposztát. Sóval, borssal, és fehérbor ecettel ízesítjük. Mikor elkészült, hozzáadjuk a gránátalma magokat. Ezután egy egész burgonyát megfőzünk, majd fokhagymával, és rozmaringgal alufóliában a kacsamellel együtt a sütőbe helyezzük.
A kolbászt apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, és a visszamaradt zsírból vörös roséval, gyömbérrel, egy pici fehérbor ecettel és a turmixolt szőlő levével egy mártást forralunk. Mikor eléggé sűrű lett, hozzáadjuk a szőlődarabokat.