A Konyhafőnök

Libacomb gránátalmás-málnás párolt káposztával és libazsírban sült burgonyával

rtl.hurtl.hu

2016. október 18. 20:20

Tomit megdicsérte a zsűri, hogy jó ízekkel dolgozott, azonban a tálalás során egy apró virág is felkerült a tányérra, amit a séf nem értett, hiszen egyáltalán nem illett oda. A káposzta kolbászos íze is tetszett a zsűrinek.


Alapanyagok:

libacomb, fokhagyma, cukor, málna, káposzta, só, bors, fehérbor ecet, gránátalma, burgonya, rozmaring, kolbász, rosé, gyömbér, szőlő
 

Recept:

A libacombot saját zsírjában elősütjük, majd átsütjük 180 fokon sütőben, fokhagymával és rozmaringgal, időközben zsírjával locsolgatjuk. A párolt káposztához cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a málnát, majd a káposztát. Sóval, borssal, és fehérbor ecettel ízesítjük. Mikor elkészült, hozzáadjuk a gránátalma magokat. Ezután egy egész burgonyát megfőzünk, majd fokhagymával, és rozmaringgal alufóliában a kacsamellel együtt a sütőbe helyezzük.

A kolbászt apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, és a visszamaradt zsírból vörös roséval, gyömbérrel, egy pici fehérbor ecettel és a turmixolt szőlő levével egy mártást forralunk. Mikor eléggé sűrű lett, hozzáadjuk a szőlődarabokat.
 

 
#A Konyhafőnök#meczker tomi#1. feladat#liba#szőlő#recept

Címlapról ajánljuk