Hátszín steak quinoa tócsnival

rtl.hurtl.hu

2016. október 12. 21:20

A zsűri szerint Dave az eddigi legjobb húst készítette el, azonban a hátszín sikere nem feledtette, hogy a köret száraz lett.


Alapanyagok:

quinoa, angol zeller, sárgarépa, tojás, chili szósz, só, bors, olívaolaj, fokhagyma
 

Recept:

A quinoát lepirítjuk és megfőzzük. Az angol zellert és a sárgarépát lereszeljük. Egy mélyebb edényben két tojást felverünk, hozzáadjuk az elkészült, kihűlt quinoát. A zöldségeket, chili szószt sózzuk, borsozzuk, majd kisütjük forró olívaolajon ízlés, szerinti formában.

A húst közvetlen sütés előtt durva szemű sóval sózzuk, majd nagyon forró serpenyőben olívaolajon kérget adunk neki. Oldalanként 4-4 percig sütjük, felénél fokhagymát, vajat adunk hozzá és ízlés szerint fűszernövényt.