A Konyhafőnök

A séf roppanós kacsamáj receptje

rtl.hurtl.hu

2016. október 12. 20:20

A séf most is alkotott: roppanós kacsamájat készített, házi kürtöskaláccsal, körtepürével, bazsalikommal és levendulás vattacukorral. MIndezt pedig a versenyzőknek is le kellett másolniuk.


Hozzávalók:
 

0.3 kg kacsamáj, 2 db réteslap, só, bors, 0.1 kg levendulás cukor, 5g bazsalikom, 0.5 kg liszt, 3 dkg élesztő, 2.5 dl langyos tej, 5 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 2db tojás, pirított magvak, 5-6 db körte
 

Elkészítés:
 

A kacsamájat vékonyan megkapargatjuk, hogy a hártya lejöjjön róla. Ezután 2 cm-es darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy vékony réteslapra tesszük. Körbevágjuk a máj vonalán haladva, hogy a réteslap csak a májon legyen. Ezt a másik oldalán is megismételjük. Sütésig a hűtőben pihentetjük.
 

 


A körtéket megtisztítjuk, majd egy kevés karamellen megpároljuk, melegen pürésítjük.

A kürtöskalácshoz a lisztet leszitáljuk, majd hozzáadjuk a langyos tejben futtatott élesztőt, vajat, cukrot és tojásokat. Dagasztjuk, majd pihentetjük 30 percig. Ha megdagadt a tészta, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Ebből k. 1,2 cm-es csíkokat vágunk, amit ha nincs sütő fánk, akkor egy sörös dobozra tekerjük. Sütjük.
 

#A Konyhafőnök#kacsamáj#vattacukor#sárközi ákos#séf

Címlapról ajánljuk