Rántott töltöttkáposzta pikáns vörösboros aprókáposztával
2016. október 11. 21:20
A zsűri szerint Attila elment a poén mellett, egy igazi street food ételt kellett volna csinálnia a bundázott töltött káposztából, hiszen a rántott káposzta egy amúgy is létező étel.
Alapanyagok:
gersli, vöröshagyma, pirospaprika, darálthús, fejeskáposzta, olaj, bacon, kolbász, só, bors, vörösbor, hagyma, paprika, paradicsom, pirospaprika
Recept:
A gerslit puhára főzzük egy pici vöröshagymán és pirospaprikán, hogy színe legyen, majd utána a nyers sertés darálttal összekeverjük. Blansírozott fejeskáposzta levélbe és blansírozott lilakáposztába tekerjük, és kirántjuk olajban, majd baconon és kolbászkarikán lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és pici vörösborral bepároljuk.
Hagymát, paprikát, paradicsomot és pirospaprikát pici vízzel felöntjük, és nagyon pici liszttel kikevert tejföllel leturmixoljuk.