Kenguru steak cékla textúrákkal
2016. október 10. 20:20
Magabiztosan cékla variációkkal akarta elkészíteni Erika alapanyagából a saját ételét, azonban az idő Dávid ellen dolgozott. Az utolsó pillanatban már csak az egyik céklapürét tudta a tányérra tenni.
Hozzávalók:
só, cukor, olívaolaj, sárga és piros cékla, kakukkfű, vaj, só, méz, barnacukor, cékla lé, vörösbor, alaplé, lime héj
Recept:
Sóval, cukorral és olívaolajjal egyenként 180 fokon 1 óráig sütjük a céklákat. A sárga céklát durva darabokra vágjuk, pirosat pürésítjük vajjal, selymes állagúra, és kakukkfűvel ízesítjük, hozzáadunk sót és mézet. A barnacukrot karamellizáljuk, és hozzáadjuk a céklalevet, plusz fél deci vörösbort, majd a végén vajjal bekeverjük. A sárga cékla darabokat vajon kicsi vízzel, vagy alaplével lime héjjal regeneráljuk.