Töltött káposzta újragondolva
2016. szeptember 30. 20:10
Péter ételéből a zsűri leginkább a tradícionális ízeket hiányolta, hiszen a tálalás és az étel kinezete mellett jó csavar lett volna visszacsempészni a hagyományokat.
Alapanyagok:
olaj, tejszín, pirospaprika, fehér káposzta, snidling, lila káposzta, citrom, lime, fehérbors, halfilé, darált csirkehús, tojás, panko morzsa, cukor, só, olívaolaj, bors, liszt, ecet
Recept:
A darált csirkehúst mélyhűtőbe tesszük, hogy jól átfagyjon, addig előkészítjük a káposztát. Leveleire bontjuk (lilát és fehéret is), sifonádra vágjuk, majd ecettel, olívaolajjal, sóval, borssal, cukorral savanyítjuk. Ezt állni hagyjuk, majd a darált húst elővesszük, turmixgépbe rakjuk, tojásfehérjét adunk hozzá és tejszínt. Krémesre turmixoljuk, a halat bőrözzük, formázzuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kis lime lével és állni hagyjuk.
Folpackot teszünk az asztalra két rétegben, vékonyan megkenjük a húskrémmel, elhelyezzük rajta a halcsíkokat, közé snidlingszálakat teszünk, szorosan felcsavarjuk, mint egy szaloncukrot, két végét ellentétesen forgatjuk, légmentesen, szorosan lezárjuk. Gőzpárolóba tesszük 10-15 percre.
A megmaradt tojássárgáját elővesszük, lisztben és sózott tojásban, morzsában óvatosan megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Tálaláshoz lecsöpögtetjük a savanyított káposztát, a roládot kivesszük a sütőből, két végét le, középen elvágjuk, a tányér közepére helyezzük, a rántott tojássárgáját rátesszük a káposzta halom tetejére. Tálalás előtt fölvágjuk, hogy kifolyjon a tojássárgája.