Paprikás sült keszeg petrezselymes galuskával
2016. szeptember 27. 20:10
Annak ellenére, hogy Márk az egyik legnehezebb halat, a keszeget kapta Gábortól, kihozta belőle a maximumot, még a zsűrit is meglepte az ételével.
Alapanyagok:
keszeg, petrezselyem, tojás, liszt, vaj, cayan bors, édeskömény gumó, szecsuáni bors, só bors, póréhagyma, fűszerpaprika, tejföl, kápia, vöröshagyma,
Recept:
Vékonyra szeleteljük a póréhagymát, és apróra vágjuk a vöröshagymát. Majd elkezdjük őket fonnyasztani, ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk és borsozzuk, egy deci vízzel felöntjük, és 5 percig pároljuk.
Miután összefőttek az ízek turmixoljuk. Visszahelyezzük a lábasba, és tejfölös habarással sűrítjük. Az édesköménygumóból pár vékony szeletet gyalulunk., majd ecet és víz keverékében marináljuk. Ezután elkészítetjük a galuskát.
A halat beirdaljuk, és fűszeres lisztbe meghempergetjük, végül bő olajban ropogósra sütjük.