A Konyhafőnök

Paprikás sült keszeg petrezselymes galuskával

rtl.hurtl.hu

2016. szeptember 27. 20:10

Annak ellenére, hogy Márk az egyik legnehezebb halat, a keszeget kapta Gábortól, kihozta belőle a maximumot, még a zsűrit is meglepte az ételével.


Alapanyagok:

keszeg, petrezselyem, tojás, liszt, vaj, cayan bors, édeskömény gumó, szecsuáni bors, só bors, póréhagyma, fűszerpaprika, tejföl, kápia, vöröshagyma,


Recept:

Vékonyra szeleteljük a póréhagymát, és apróra vágjuk a vöröshagymát. Majd elkezdjük őket fonnyasztani, ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk és borsozzuk, egy deci vízzel felöntjük, és 5 percig pároljuk.
 

 


Miután összefőttek az ízek turmixoljuk. Visszahelyezzük a lábasba, és tejfölös habarással sűrítjük. Az édesköménygumóból pár vékony szeletet gyalulunk., majd ecet és víz keverékében marináljuk. Ezután elkészítetjük a galuskát.

A halat beirdaljuk, és fűszeres lisztbe meghempergetjük, végül bő olajban ropogósra sütjük.
 

#A Konyhafőnök#wirgha márk#recept#hal#keszeg#2. feladat

Címlapról ajánljuk