Kecsege csíkok zöldségpürével
2016. szeptember 27. 20:10
Ottilia nem szeret halakkal dolgozni, ennek ellenére az egyik legrafináltabb halfajtát, a kecsegét választotta. Az étel jól sikerült, azonban a rengeteg pazarlás miatt nagyon negatív kritikát kapott a séftől.
Alapanyagok:
kecsege, sárgaburgonya, vaj, rózsabors, sárgarépa, petrezselyem, hagyma, koktélparadicsom, édeskömény, rozmaring
Recept:
A kecsegét letisztítjuk, filéket hagyunk belőle, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, lábasba helyezzük a maradékokkal, lassú tűzön főzzük. A sárga burgonyát felrakjuk főni.
Addig egy fűszeres olajat készítünk, amibe dúrvára tört rózsabors és színes bors található, ezek mellett só és bors kerül bele. A cikkekre vágott megfőtt burgonyát tepsibe, sütőpapírra helyezzük és a fűszeres olajjal meglocsoljuk. Előmelegített 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.