Galambragu Olaszországból
2016. szeptember 26. 20:10
Gábor galamb receptje tetszett a zsűrinek, Zé szerint nagyon finom ízekkel dolgozik, azonban a tálalás még nem tartozik az erősségei közé.
Alapanyagok:
gnocchi: liszt, tojás, kakukkfű, só, bors, vaj, krumpli, kurkuma ragu: sárgarépa, zeller, lilahagyma, fokhagyma, vörösbor, só, bors, zöldség alaplé, tejszín, tojás sárgája, céklagyöngy: céklalé, kappa, olaj
Recept:
Megfőzzük a krumplit, hozzáadjuk a lisztet és egy egész tojást, sót, kurkumát és kakukkfüvet. A forrásban lévő vízben kifőzzük, majd vajon lepirítjuk. Sárgarépát, zellert és hagymát apróra vágunk, olajon lepirítjuk. Vörösbort öntünk rá, leredukáljuk. Alaplével felöntjük, szintén leredukáljuk. Tejszínnel krémesítjük, tojás sárgájával legírozzuk, fűszerezzük sóval és borssal.
A galambmellet kifilézzük, a maradék részeit felaprítjuk, és 200 fokos sütőben pörzsanyagot készítünk belőle. Ezután forró olajba dobjuk, amit felöntünk alaplével, és leredukáljuk zsülnek, amivel ízesítetjük a raguját. Végül sózzuk és borsozzuk, kevés olajjal pirítotjuk, vajat és kakukkfüvet adunk hozzá, és azzal meglocsoljuk.