A Konyhafőnök

Mázas-ragacsos kacsa, fúziós körettel

rtl.hurtl.hu

2014. október 3. 21:05

Kiss Kálmán főétele

Hozzávalók:
kacsamell -1 pár (60-80 dkg)
lilahagyma -2 fej
burgonya -30 dkg
vaj -15 dkg
tej -2 dl
tojás -3 - 5 db
liszt -10 dkg
szerecsendió -1 db
hoisin szósz-1 üveg
méz
gyömbér-4 cm-s
ketchup- 5 - 6 ek
piros chili- 2 – 3 db
fokhagyma- 1 db
lime- 2 db
rizsecet-1 üveg
kígyóuborka-1 db
piros retek- 5-6 db
újhagyma- 2 szál
lila és fehér káposzta-1-1 db
sótlan földimogyoró-20 dkg
koriander-10 dkg
menta-1 csokor

Elkészítés:
Készítünk egy égetett tésztát, amit hagyunk kiülni és félbevágva félreteszünk a tálalásig. A burgonyát feltesszük főni, majd sima pürét készítünk belőle amit ízesítünk korianderrel és szerecsendióval és sóval. A többi zöldséget csíkokra vágjuk és ráöntjük a limeból, rizsecetből, chiliből és fokhagymából kevert páclével. A kacsát tisztítjuk, irdaljuk, majd először serpenyőben sütjük később 180 fokos sütőben készül el. Mielőtt a sütőbe kerül, leöntjük a mázzal ami hoisin szósz, ketchup és gyömbér keveréke. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk és mozsárban kicsit összetörjük. A pürét habzsákból a fánkokba töltjük és úgy tálaljuk.







 
#A Konyhafőnök#kacsamell#burgonya#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk