1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Almás rétes ropogós pohárban
2014. október 3. 21:05
Kiss Kálmán desszertje
Hozzávalók:
réteslap - 4 db
vaj - 10 dkg
menta - 10 dkg
réteslap - 4 db
vaj - 10 dkg
menta - 10 dkg
alma- 4 - 5 db
méz- 10 dkg
fahéj (őrölt)-1 kk.
méz- 10 dkg
fahéj (őrölt)-1 kk.
tejszín 30%-os - 2 dl
citrom - 1 db
dió (egész)-10 dkg
citrom - 1 db
dió (egész)-10 dkg
Elkészítés:
A réteslapokat bőségesen megkenjük vajjal és teszünk egymásra 2-3 lapot, amit szintén jól kivajazott szuflé formába teszünk úgy, hogy a falára simítjuk. 180-200 fokos sütőben ropogósra sütjük. Az almát meghámozzuk, az egyik részét kockázzuk, a másikat reszeljük. Mézet hevítünk egy serpenyőben, amibe először a kockázott majd kicsit később a reszelt alma kerül bele. Vágott mentával ízesítjük és hagyjuk kihűlni. A habtejszínt kemény habbá verjük amihez porcukrot és őrölt fahéjat adunk. A rétes pohárkákba teszünk az almás keverékből arra megy rá a hab.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem