Kálmán olasz receptje
2014. október 2. 21:05
Hozzávalók:
sertésszűz (60-80 dkg)
zsálya (10 dkg)
citrom (2 db)
fokhagyma (5 gerezd)
bacon (15 szelet)
olajbogyó (20 dkg)
kapribogyó (5 dkg)
szardellafilé (3 filé)
chili (1 db)
paradicsom (4-5 db)
petrezselyem (1 csokor)
cukkíni (5 db)
tej (2 dl)
vaj (10 dkg)
bazsalikom (10 dkg)
parmezán (10 dkg)
mascarpone (10 dkg)
Elkészítés:
A húst szétnyitjuk, mint egy könyvet, kiklopfoljuk, ízesítjük reszelt citrom héjjal, aprított fokhagymával, zsályával és pirított bacon szalonnával. Ezt feltekerjük egy rolád formába. Majd szorosan beletekerjük egy alufóliába. Serpenyőben előpirítjuk, majd 180 fokos előmelegített sütőben 8 - 10 percig sütjük. A sütőből kivéve kicsomagoljuk a fóliából, ha szükséges még pirítunk rajta. Egy puttanesca szószt készítek. A cukkínit felszeleteljük, sós vízben megfőzzük, robotgépbe tesszük és blansírozott petrezselyemmel, sóval és borssal, mascarpone sajtkrémmel pürésítem.