A Konyhafőnök

A zöld csapat második feladata

rtl.hurtl.hu

2014. október 1. 21:05

Kiss Kálmán és Gönczi Attila Imre receptje

Hozzávalók:
2 db homár
fokhagyma
bazsalikom
burgonya
koriander
petrezselyem
hagyma
pritamin paprika
vaj
olaj

Elkészítés:
Karikákra vágják a burgonyát, zsírpapírra teszik, fűszerezik és beteszik a sütőbe sütni. Közben az élő homárt forrásban lévő, citromos, babérleveles, petrezselymes, borsos vízbe teszik, 3 percre leforrázni. Utána kiveszik a könyököt és az ollót, a homár többi részét még 3 percre visszateszik a forró vízbe. A páncélból kiszedik a húst és kis medálionokat képeznek belőle. Közvetlen a tálalás előtt fokhagymás olivaolajon kicsit megpirítják. Közben aliolit készítenek, azaz a tojás sárgáját olivaolajjal elkezdik kikeverni, amikor jónak állapítják meg sózzák és borsozzák. A készre főtt rákollók belső húsát óvatosan kiszedik, felkockázzák és ízesítik. Kicsit összeérnek az ízek. Eközben salszát készítenek zöldfűszerekből, apróra vágott paprikából, chiliből, hagymából, fokhagymából olivából. A kész tortillalapokat sütőben megsütik.
Tálalásnál kis halmokat képeznek a sült medáliumokból, félig ráhelyezik az aoili szószt, majd még 2 karika fűszeres burgonyakarikát. Másik halmot képeznek a rákolló húsából, melyet megcsöpögtetnek a salszával, a tortilla lapokat kis darabokban mellé helyezik a tányéron.


 
#A Konyhafőnök#zöld csapat#recept

Címlapról ajánljuk