A Konyhafőnök

Nuray Attila receptjei

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 29. 21:05

1. Feladat:

Hozzávalók:
burgonya
tojás

bors
olaj
vaj
fokhagyma
szerecsendió
kacsamell
gyömbér
bor
méz
erdei gyümölcsök
tejszín
cukor
citrom
bazsalikom

Elkészítés:
A burgonyát  juliennere vágom, majd tojással, liszttel keverem, sóval, fokhagymával, szerecsendióval ízesítem és forró olajban kisütöm. A kacsamellet megtisztítom, mézes - gyömbéres pácba forgatom, majd lassan elkezdem serpenyőben sütni. Időnként egy kevés vizet öntök rá. Az erdei gyümölcsöket mozsárban összenyomom, leszűröm majd az így kapott lét felöntöm tejszínnel, kevés cukorral és citromlével szabályozom az íz világát. Tálalásnál a kacsamelleket a tócsnira fektetem, rajtuk pár bazsalikomlevéllel lelocsolom őket a gyümölcsszósszal.


2. Feladat:

Hozzávalók:
tojás
cukor
málna
kakaópor
vaj
vanília rúd
mascarpone
mogyoróvaj
citrom

Elkészítés:
Csinálok egy rossz piskótát (liszt nélkül). A málnát serpenyőbe teszem, cukorral, citrommal, vaníliával ízesítem és kb. 25 percig főzöm, leszűröm és szószt készítek belőle. A mascarponéba beleforgatom a mogyoróvajat, egy lábosban lassú tűzön főzöm majd vaníliát teszek bele. A tálalást egy kanállal bonyolítom le. Az így formázott krémre málnát teszek, beleszurkálom a rossz piskótát. A "szigetek" közé középre öntöm a szószt.

 
#A Konyhafőnök#fogás#recept#séf#verseny

Címlapról ajánljuk