A Konyhafőnök

Lukács Péter receptjei

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 29. 21:05

1. Feladat:

Hozzávalók:
kacsamell

bors
babérlevél
citrom
olaj
vaj
vörös lencse
hagyma
körte
répa
újhagyma
5 fűszerkeverék
rókagomba
gránátalma
méz

Elkészítés:
A kacsamell bőrét beírdaltam, a vörös lencsét vízben hagymával megfőztem. A körtét héj nélkül apró kockákra vágtam, majd a már megfőtt lencséhez adtam, ízesítettem, sóval, borssal, citrom levével és olivaolajjal. A répát egyenletes hasábokra vágtam, olajhoz és vajhoz bérlevelet, újhagymát tettem, majd a répákat is hozzáadtam, majd megszórtam 5 fűszerkeverékkel. A rókagombát vajon sóval és borssal megpirítottam. A gránátalmát megpucoltam, kinyomtam a levét majd visszaredukáltam egy lábosban, majd egy kis mézzel ízesítettem. A kacsamellét a bőrös oldalával elkezdtem sütni úgy, hogy egy lábos oldalával odapréseltem a serpenyőhöz, majd amikor a bőre megpirult a másik oldalát is megsütöttem. Ízlésesen tálaltam.  


2. Feladat:

Hozzávalók:
tojás

cukor
vaj
olaj
liszt
barnacukor
vanília rúd
fehér csokoládé
mogyoróvaj
lime
citrom
banán
pekándió

Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá vertem. 4 tojássárgáját, 4 púpos evőkanálnyi barnacukorral fehéredésig kevertem, majd egy vanília rúd belsejét és 4 púpos evőkanál lisztet is belekevertem. Ebben dolgoztam el óvatosan egy keverőlapáttal a felvert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben eloszlattam, majd 175 fokra előmelegített sütőbe tettem. Egy tű segítségével ellenőriztem a már megemelkedett tésztán, hogy mikor sült meg. A fehércsokoládé pasztillákat vízgőz felett megolvasztottam, majd a mogyoróvajat belekevertem és ízlés szerint cukorral, lime és citrom héjával ízesítettem. A banánt bot turmixszal krémesítettem, amibe előre megpirított és ledarált pekándiót kevertem. Cukorral, egy csipet sóval és citrom levével ízesítettem.

 
#A Konyhafőnök#banán#recept#kacsa

Címlapról ajánljuk