1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Lukács Péter receptjei
2014. szeptember 29. 21:05
1. Feladat:
Hozzávalók:
Hozzávalók:
kacsamell
só
bors
só
bors
babérlevél
citrom
olaj
citrom
olaj
vaj
vörös lencse
hagyma
vörös lencse
hagyma
körte
répa
újhagyma
répa
újhagyma
5 fűszerkeverék
rókagomba
gránátalma
méz
Elkészítés:
A kacsamell bőrét beírdaltam, a vörös lencsét vízben hagymával megfőztem. A körtét héj nélkül apró kockákra vágtam, majd a már megfőtt lencséhez adtam, ízesítettem, sóval, borssal, citrom levével és olivaolajjal. A répát egyenletes hasábokra vágtam, olajhoz és vajhoz bérlevelet, újhagymát tettem, majd a répákat is hozzáadtam, majd megszórtam 5 fűszerkeverékkel. A rókagombát vajon sóval és borssal megpirítottam. A gránátalmát megpucoltam, kinyomtam a levét majd visszaredukáltam egy lábosban, majd egy kis mézzel ízesítettem. A kacsamellét a bőrös oldalával elkezdtem sütni úgy, hogy egy lábos oldalával odapréseltem a serpenyőhöz, majd amikor a bőre megpirult a másik oldalát is megsütöttem. Ízlésesen tálaltam.
2. Feladat:
Hozzávalók:
tojás
só
cukor
vaj
olaj
liszt
barnacukor
vanília rúd
fehér csokoládé
mogyoróvaj
lime
citrom
banán
pekándió
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá vertem. 4 tojássárgáját, 4 púpos evőkanálnyi barnacukorral fehéredésig kevertem, majd egy vanília rúd belsejét és 4 púpos evőkanál lisztet is belekevertem. Ebben dolgoztam el óvatosan egy keverőlapáttal a felvert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben eloszlattam, majd 175 fokra előmelegített sütőbe tettem. Egy tű segítségével ellenőriztem a már megemelkedett tésztán, hogy mikor sült meg. A fehércsokoládé pasztillákat vízgőz felett megolvasztottam, majd a mogyoróvajat belekevertem és ízlés szerint cukorral, lime és citrom héjával ízesítettem. A banánt bot turmixszal krémesítettem, amibe előre megpirított és ledarált pekándiót kevertem. Cukorral, egy csipet sóval és citrom levével ízesítettem.
rókagomba
gránátalma
méz
Elkészítés:
A kacsamell bőrét beírdaltam, a vörös lencsét vízben hagymával megfőztem. A körtét héj nélkül apró kockákra vágtam, majd a már megfőtt lencséhez adtam, ízesítettem, sóval, borssal, citrom levével és olivaolajjal. A répát egyenletes hasábokra vágtam, olajhoz és vajhoz bérlevelet, újhagymát tettem, majd a répákat is hozzáadtam, majd megszórtam 5 fűszerkeverékkel. A rókagombát vajon sóval és borssal megpirítottam. A gránátalmát megpucoltam, kinyomtam a levét majd visszaredukáltam egy lábosban, majd egy kis mézzel ízesítettem. A kacsamellét a bőrös oldalával elkezdtem sütni úgy, hogy egy lábos oldalával odapréseltem a serpenyőhöz, majd amikor a bőre megpirult a másik oldalát is megsütöttem. Ízlésesen tálaltam.
2. Feladat:
Hozzávalók:
tojás
só
cukor
vaj
olaj
liszt
barnacukor
vanília rúd
fehér csokoládé
mogyoróvaj
lime
citrom
banán
pekándió
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá vertem. 4 tojássárgáját, 4 púpos evőkanálnyi barnacukorral fehéredésig kevertem, majd egy vanília rúd belsejét és 4 púpos evőkanál lisztet is belekevertem. Ebben dolgoztam el óvatosan egy keverőlapáttal a felvert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben eloszlattam, majd 175 fokra előmelegített sütőbe tettem. Egy tű segítségével ellenőriztem a már megemelkedett tésztán, hogy mikor sült meg. A fehércsokoládé pasztillákat vízgőz felett megolvasztottam, majd a mogyoróvajat belekevertem és ízlés szerint cukorral, lime és citrom héjával ízesítettem. A banánt bot turmixszal krémesítettem, amibe előre megpirított és ledarált pekándiót kevertem. Cukorral, egy csipet sóval és citrom levével ízesítettem.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem