0:17
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Kiss Kálmán receptjei
2014. szeptember 29. 20:05
1. Feladat:
Hozzávalók:
Hozzávalók:
kacsamell
lila hagyma
só
lila hagyma
só
bors
vaj
olaj
vaj
olaj
vörösborecet
méz
áfonya lekvár
méz
áfonya lekvár
áfonya
tej
snidling
tej
snidling
burgonya
chili
saláta
chili
saláta
citrom
Elkészítés:
Elkészítés:
A lilahagymát olívaolajon megfonnyasztjuk és sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult a hagyma, akkor vörösborecettel felöntjük és mézet csurgatunk hozzá, plusz egy kanál áfonyalekvárt. Ha a mártás sűrűbb, akkor lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a friss áfonyát. Tejet a vajjal felforraljuk, amibe rakunk aprított snidlinget és tört rózsaborsot. Krumplit hámozva, kockázva megfőzzük, majd leszűrjük és pürét készítünk belőle a fűszerezett tejjel. Többi krumplit megformázzuk, de héja rajta marad, és félig megfőzzük. Majd, chilis olajos pácba tesszük és körbe pirítjuk. Salátát felcsíkozzuk, amit citromlével, olívaolajjal és sóval, borssal öntözünk meg. A kacsát megtisztítjuk, beirdaljuk, amit lassú tűzön megsütünk és folyamatosan forgatjuk kb. 15 perc. Tálalásnál egy kis tálba rakunk a hagymalekvárból. Salátából kis halmot csinálunk, amire tesszük a pirított burgonyát. A tányér közepre helyezünk a püréből, arra tesszük a pihentetett felszeletelt kacsamellet. Pici maldon sót teszünk rá és borsot.
2. Feladat:
Hozzávalók:
tojás
liszt
cukor
liszt
cukor
vaj
olaj
ricotta
olaj
ricotta
mascarpone
narancs
pekándió
narancs
pekándió
tejszín
kakópor
kakópor
Elkészítés:
A ricottát, mascarponét mézzel narancshéjjal és filézett narancskockával összekeverjük. Pecandiót megpirítjuk. Cukrot karamellizálunk ebből egy kicsit kiöntünk amibe beletesszük a diót és hagyjuk megdermedni aztán mozsárba összetörjük, a többi karamellhez vajat és tejszín adunk meg egy-két csipet sót. Hagyjuk hűlni. Tojásokat cukorral, sóval kihabosítjuk majd lisztet és kakaóport adnunk hozzá óvatosan kiöntjük egy tepsibe és 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Kiszaggatunk három formát kerek formázóval. Ugyan ebbe a formázóban alulra rakunk egy piskótát, amit a megmaradt narancs levével kicsit meglocsolunk aztán egy réteg krémet teszünk rá utána megint piskótát és narancslé ismét aztán krém és még egy piskóta a lével. Ezt hűtőbe tesszük. Tányérra teszünk, a karamellszószból aztán rátesszük a tortácskát, amiről óvatosan lehúzzuk a formázó karikát és a tetejére szórunk a diós grillázsból.
A ricottát, mascarponét mézzel narancshéjjal és filézett narancskockával összekeverjük. Pecandiót megpirítjuk. Cukrot karamellizálunk ebből egy kicsit kiöntünk amibe beletesszük a diót és hagyjuk megdermedni aztán mozsárba összetörjük, a többi karamellhez vajat és tejszín adunk meg egy-két csipet sót. Hagyjuk hűlni. Tojásokat cukorral, sóval kihabosítjuk majd lisztet és kakaóport adnunk hozzá óvatosan kiöntjük egy tepsibe és 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Kiszaggatunk három formát kerek formázóval. Ugyan ebbe a formázóban alulra rakunk egy piskótát, amit a megmaradt narancs levével kicsit meglocsolunk aztán egy réteg krémet teszünk rá utána megint piskótát és narancslé ismét aztán krém és még egy piskóta a lével. Ezt hűtőbe tesszük. Tányérra teszünk, a karamellszószból aztán rátesszük a tortácskát, amiről óvatosan lehúzzuk a formázó karikát és a tetejére szórunk a diós grillázsból.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem