1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Kiss Kálmán receptjei
2014. szeptember 29. 21:05
1. Feladat:
Hozzávalók:
Hozzávalók:
kacsamell
lila hagyma
só
lila hagyma
só
bors
vaj
olaj
vaj
olaj
vörösborecet
méz
áfonya lekvár
méz
áfonya lekvár
áfonya
tej
snidling
tej
snidling
burgonya
chili
saláta
citrom
Elkészítés:
A lilahagymát olívaolajon megfonnyasztjuk és sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult a hagyma, akkor vörösborecettel felöntjük és mézet csurgatunk hozzá, plusz egy kanál áfonyalekvárt. Ha a mártás sűrűbb, akkor lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a friss áfonyát. Tejet a vajjal felforraljuk, amibe rakunk aprított snidlinget és tört rózsaborsot. Krumplit hámozva, kockázva megfőzzük, majd leszűrjük és pürét készítünk belőle a fűszerezett tejjel. Többi krumplit megformázzuk, de héja rajta marad, és félig megfőzzük. Majd, chilis olajos pácba tesszük és körbe pirítjuk. Salátát felcsíkozzuk, amit citromlével, olívaolajjal és sóval, borssal öntözünk meg. A kacsát megtisztítjuk, beirdaljuk, amit lassú tűzön megsütünk és folyamatosan forgatjuk kb. 15 perc. Tálalásnál egy kis tálba rakunk a hagymalekvárból. Salátából kis halmot csinálunk, amire tesszük a pirított burgonyát. A tányér közepre helyezünk a püréből, arra tesszük a pihentetett felszeletelt kacsamellet. Pici maldon sót teszünk rá és borsot.
2. Feladat:
Hozzávalók:
tojás
liszt
cukor
vaj
olaj
ricotta
mascarpone
narancs
pekándió
tejszín
kakópor
Elkészítés:
A ricottát, mascarponét mézzel narancshéjjal és filézett narancskockával összekeverjük. Pecandiót megpirítjuk. Cukrot karamellizálunk ebből egy kicsit kiöntünk amibe beletesszük a diót és hagyjuk megdermedni aztán mozsárba összetörjük, a többi karamellhez vajat és tejszín adunk meg egy-két csipet sót. Hagyjuk hűlni. Tojásokat cukorral, sóval kihabosítjuk majd lisztet és kakaóport adnunk hozzá óvatosan kiöntjük egy tepsibe és 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Kiszaggatunk három formát kerek formázóval. Ugyan ebbe a formázóban alulra rakunk egy piskótát, amit a megmaradt narancs levével kicsit meglocsolunk aztán egy réteg krémet teszünk rá utána megint piskótát és narancslé ismét aztán krém és még egy piskóta a lével. Ezt hűtőbe tesszük. Tányérra teszünk, a karamellszószból aztán rátesszük a tortácskát, amiről óvatosan lehúzzuk a formázó karikát és a tetejére szórunk a diós grillázsból.
chili
saláta
citrom
Elkészítés:
A lilahagymát olívaolajon megfonnyasztjuk és sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult a hagyma, akkor vörösborecettel felöntjük és mézet csurgatunk hozzá, plusz egy kanál áfonyalekvárt. Ha a mártás sűrűbb, akkor lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a friss áfonyát. Tejet a vajjal felforraljuk, amibe rakunk aprított snidlinget és tört rózsaborsot. Krumplit hámozva, kockázva megfőzzük, majd leszűrjük és pürét készítünk belőle a fűszerezett tejjel. Többi krumplit megformázzuk, de héja rajta marad, és félig megfőzzük. Majd, chilis olajos pácba tesszük és körbe pirítjuk. Salátát felcsíkozzuk, amit citromlével, olívaolajjal és sóval, borssal öntözünk meg. A kacsát megtisztítjuk, beirdaljuk, amit lassú tűzön megsütünk és folyamatosan forgatjuk kb. 15 perc. Tálalásnál egy kis tálba rakunk a hagymalekvárból. Salátából kis halmot csinálunk, amire tesszük a pirított burgonyát. A tányér közepre helyezünk a püréből, arra tesszük a pihentetett felszeletelt kacsamellet. Pici maldon sót teszünk rá és borsot.
2. Feladat:
Hozzávalók:
tojás
liszt
cukor
vaj
olaj
ricotta
mascarpone
narancs
pekándió
tejszín
kakópor
Elkészítés:
A ricottát, mascarponét mézzel narancshéjjal és filézett narancskockával összekeverjük. Pecandiót megpirítjuk. Cukrot karamellizálunk ebből egy kicsit kiöntünk amibe beletesszük a diót és hagyjuk megdermedni aztán mozsárba összetörjük, a többi karamellhez vajat és tejszín adunk meg egy-két csipet sót. Hagyjuk hűlni. Tojásokat cukorral, sóval kihabosítjuk majd lisztet és kakaóport adnunk hozzá óvatosan kiöntjük egy tepsibe és 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Kiszaggatunk három formát kerek formázóval. Ugyan ebbe a formázóban alulra rakunk egy piskótát, amit a megmaradt narancs levével kicsit meglocsolunk aztán egy réteg krémet teszünk rá utána megint piskótát és narancslé ismét aztán krém és még egy piskóta a lével. Ezt hűtőbe tesszük. Tányérra teszünk, a karamellszószból aztán rátesszük a tortácskát, amiről óvatosan lehúzzuk a formázó karikát és a tetejére szórunk a diós grillázsból.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem