Nuray Attila receptjei
2014. szeptember 26. 21:05
Rosszul elsült török meglepetés és lazacrillette céklatalpon
Hozzávalói a rosszul elsült török meglepetésnek:
fahéj
cékla
mazsola
fenyőmag
só
bors
vaj
rizs
burgonya
póréhagyma
kecskesajt
bárány
rizs
Elkészítés:
A fenyőmagot fahéjjal, mazsolával, sóval, borssal vajon megpirítom, hozzáadom a rizst és azt is pirítom majd felöntöm forró vízzel, lefedve főzöm kis lángon. A Céklát, a burgonyát, a póréhagymát lereszelem majd vajon megpirítom, kevés vízzel felöntöm, főzöm majd később hozzáadom a kecskesajtot, sózom, borsozom, blenderben összemixelem. A Bárányt durva sóval és borssal ízesítem majd vajon kérgesítem, 160C ’ sütőben 20 percig sütöm majd alufóliában pihentetem. A rizst formázom, a közepébe céklapürét rakok, a tetejére rakom a bárányt.
A lazacrillette céklatalpon hozzávalói:
lazac
cékla
só
bors
édesköménymag
citrom
metélőhagyma
vaj
Elkészítés:
A lazacot lecsupaszítom, forró víz fölött párolom, majd vajban megpirítom, hűtőbe teszem. A céklát meghámozom, korongokra vágom, sós vízben megfőzöm. A lazacot hűlés után édesköménymaggal, borssal sóval és citromlével ízesítem majd sz.hőmérsékletű vajjal összedolgozom. A céklára formázva tálalom a lazacot a tetején metélőhagymával, lime karikával.