A Konyhafőnök

Breuer András receptjei

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 26. 20:05

Hűvös céklaleves és részeg disznó, a la borjú

Hűvös céklalves - hozzávalók:
cékla
hagyma
lilahagyma
bors

oliva
fokhagyma
chili
petrezselyem
citrom
pekándió
vaj

Elkészítés:
A céklákat négy felé vágta, majd héjastul sóval, borssal és oliva olajjal, lilahagymával és fokhagymával beteszi a sütőbe. Mikor megsült, kiveszi és kifejti a céklát a héjából, turmixgépben petrezselyemmel, lila chilivel, vajjal és egy kis vízzel turmixolja, sóval és borssal ízesíti, citrom levével csöpögteti. Ezután átszűri és hűteni kezdi. Pirított összemorzsolt pekándióval díszíti tálalásnál. 

Részeg disznó, a la borjú - hozzávalók:
borjú
vaj
olaj

bors
hagyma
fokhagyma
fehérbor
kakukkfű
cikória
cékla
cukor

Elkészítés:
A borjúhúsra hirtelen olajban kérget pirít, majd öntöttvas edényben, hagymával és fokhagymával, kakukkfűvel megfőzi, kicsi fehérborral ízesíti még. A húsról a levet lefőzi. Cikóriát négybe vágja, a céklát felkarikázza, majd sóval és borssal ízesíti, meggrillezi, a végén egy kevés cukorral karamellizálja. 

#A Konyhafőnök#séf#verseny

Címlapról ajánljuk