A Konyhafőnök

Lendvai Lilla receptje

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 25. 21:05

Rozmaringos gyöngytyúkcomb gyümölcsökkel és édesburgonya hamis krokettel

Hozzávalók:
gyöngytyúk
édesburgonya

bors
olaj
vaj
rozmaring
fokhagyma
fahéj
vörösbor
narancs
aszalt szilva
lilahagyma

Elkészítés:
A gyöngytyúk combját megtűzdelem rozmaringgal és fokhagymával. Sózom, borsozom, és tepsiben 50 percig sütöm, vörösbort öntök alá, és felnégyelek egy narancsot, amit mellé dobok. A comb alá lilahagymát szeletelek.  Feldarabolom, az édesburgonyát megfőzöm, meghámozom és összetöröm. Majd sóval és borssal ízesítem, formázom és minden oldalát kicsit ropogósra sütöm. Aszalt szilvát, aszalt vörösáfonyát és kékáfonyát, szőlőt vörösborban megpárolom fahéjjal ízesítem és besűrítem. A combot kitálalom rá és a gyümölcsöt mellé, a hamis krokettet is mellé tálalom.

#A Konyhafőnök#főétel#recept#konyha#séf

Címlapról ajánljuk