A Konyhafőnök

Szent Jakab kagyló spárgavariációkkal és barnavajas majonézzel

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 23. 20:05

A kék csapat recetje

Hozzávalók:
spárga
olaj
vaj

bors
kakukkfű 
fokhagyma
tojás
mustár
citrom
kagyló

Elkészítés:

Fehér spárga: 
A fehér spárgát meghámozzuk és lobogó vízbe tesszük, puhára főzzük. Miután megpuhult, levágjuk csak a törzsét használjuk, azt félbe vágjuk és sütőben kicsit ropogósra sütjük. A rügyes részét pürésítjük sóval és borssal. 
Zöld spárga: 
A zöldspárgát bő vajban (min. 100g) pároljuk lassú tűzön, dobunk mellé egy vékony szeletekre vágott fokhagymát és egy szál kakukkfüvet.  Alufólia alatt hagyjuk szépen elkészülni. Körülbelül  8 perc. 
Barnavajas majonéz: 
A barna vajat ekészíted, addig melegíted a vajat, amíg barna habbal fel nem habzik, s amikor dió illata lesz, akkor gyorsan levenni és leszűrni. A tojássárgáját habverővel keverjük egy irányba, hozzácsurgatjuk lassan adagolva a barnavajat. Folyamatos keverés mellett fűszerezzük. Só, bors, kevés citromlé és kevés mustár. 
Szent Jakab kagyló: 
Forró serpenyőben, kevés olivaolajon oldalanként 3-4 percig sütjük. Kis kérget kell kapnia. A kagylók alá nyomjuk a fehér pürét és a különböző módon elkészült spárgákat pedig ízlésesen elhelyezzük a kagylók köré. A majonézt, pedig a tányérra a szabad helyekre pöttyözzük. 

#A Konyhafőnök#séf#verseny

Címlapról ajánljuk