A Konyhafőnök

A Zöld csapat első feladata

rtl.hurtl.hu

2014. szeptember 22. 20:05

Hozzávalók:
liszt
tojás 
hagyma
bors 
só 
répa 
prosciutto
rozmaring 
fokhagyma 
tejszín 
vaj
tej
parmezán

Elkészítés:
A tojás, liszt, só és a víz keverékéből, nyújtottunk egy tésztát. Majd ebből 4 x 4 cm-s kockákat vágtunk. A hagymát és a répát apróra vágtuk, a sonkát 3x3 mm-s kockákra. A hagymát üvegesre pároltuk, hozzáadtuk az apróra vágott rozmaringot és a sonkát. A répát külön edénybe éppen hogy csak oliván átforgattuk, hogy roppanós maradjon. Mindezt összekevertük és kevés tejszínnel lazítottuk. A tészta kockákra fél kiskanálnyi tölteléket tettünk, majd ravioli formára hajtogattuk. Forrásban lévő vízben kifőztük. A mártás készítése következett, melyhez tejet hevítettünk, belereszeltük a parmezán sajtot, visszahűtöttük 60 c alá, majd elkevertük benne a hideg vajat, hogy minél krémesebb legyen a mártás, majd sóztuk és borsoztuk a végén. Tálalásnál rozmaringgal díszítettünk. 

#A Konyhafőnök#pasta#étel#verseny#csapat#középdöntő

Címlapról ajánljuk