1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Szarvasgerinc kókusztejes lila karfiol- és mangós répapürével, pirított rókagombával
2014. szeptember 19. 21:05
Bezzegh Éva receptje
Hozzávalók:
szarvas hús
sárgarépa
karfiol
mangó
vaj
olaj
só
bors
lime
turbolya
kókusztej
rókagomba
fenyőmag
Elkészítés:
A vadat a hártyáktól, inaktól megtisztítom, félreteszem. A répát és a karfiolt külön-külön puhára párolom, előbbit a nyers mangóval, vajjal, kevés lime-lével illetve turbolyával, utóbbit kókusztejjel krémesre pürésítem, az ízeket sóval, borssal állítom be, melegen tartom. A húst sózom, borsozom, forró serpenyőben minden oldalát 2 percig pirítva medium-rare-re sütöm, majd a sztéket félre teszem 10 percre pihenni.
A rókagombát sózom, majd fenyőmaggal száraz serpenyőben megpirítom.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem