Sült vaddisznó, gin-es áfonyamártással, és sült gombával
2014. szeptember 19. 21:05
Kiss Kálmán receptje
Hozzávalók:
vaddisznó
burgonya
tojás
tejszín
dijoni mustár
kakukkfű
rozmaring
só
bors
szilva
aszalt szilva
áfonya
vörösbor
shalotta hagyma
citrom
róka gomba
Elkészítés:
A vaddisznót olajon körbe pirítjuk, majd félretesszük. Maradék zsiradékba pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az áfonyát, aszalt szilvát, rozmaring ágat és borókabogyót. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük egy kicsi vörösborral, pici mézet csurgatunk hozzá. A húst egy kicsit visszatesszük és forgatjuk, hogy átjárja az íz. Majd kivesszük és tányérra rakjuk. Rozmaring nélkül a mártás leturmixoljuk és átszűrjük. A húst 180 fokos sütőben 8 percig sütjük, majd pihentetjük. Burgonyát meghámozzuk és naaaagyon vékony szeletekre vágjuk vagy gyaluljuk. A tejszín a tojássárgával és mustárral és fűszerekkel elkeverjük. Formába helyezzük a burgonyát és ráöntjük a tejszínes keveréket. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. A gombát és félbevágott szilvát meggrillezzük. Húst szeletekben tálaljuk a mártáson. Köré tesszük a gombát és szilvát és a burgonyát.