1:28
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Nyári fácán leves
2014. szeptember 19. 21:19
Gönczi Attila Imre receptje
Hozzávalók:
fácán hús
sárgarépa
fehérrépa
fácán hús
sárgarépa
fehérrépa
petrezselyem
borókabogyó
só
borókabogyó
só
bors
vaj
olaj
vaj
olaj
fokhagyma
vöröshagyma
babérlevél
vöröshagyma
babérlevél
zöldbab
Elkészítése:
Elkészítése:
Egy nagy fazék hideg vízbe beleteszem a megmosott fácánt, megmosott sárgarépát, fehérrépát, 1 csomag petrezselyem, pár szem (db) borókabogyó, só, bors, előre félbevágott, szárazon lepirított fokhagymát, vöröshagymát, 2 db babérlevelet, pár szál zöldbabot. Ezeket gyöngyöző forrásban főzőm. Ezalatt, a sárgarépából, és fehérrépából vékony metélteket vágok, amit sós vízben ressre főzök, majd jeges vízben lehűtöm. A zöldbabot, kis darabokra vágom és ezt is sós szódabikarbónás vízben ressre, ehetőre főzöm, ezt is kiveszem ha kész és jeges vízbe teszem. A tálalást megelőzően 10 perccel elkezdem leszűrni, finom szűrőn, konyharuhán, fokozatosan szépen lassan, hogy ne törjem össze a levest. Ezután a fácán húsát vékony csíkokra szeltem, tányérra, középre halmozva tettem, majd sárgarépát tettem köré és zöldbabot.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem