A Konyhafőnök VIP

Nézd meg a 27. nap ételeit!

rtl.hurtl.hu

2017. november 23. 20:55

Az első feladatban egy óriási kolbász pult várt a döntősökre, de nem egyedül főztek a konyhában, hiszen mindhárman kaptak egy kis segítséget. A második feladat már a másolásról szólt, hiszen újra kellett alkotniuk Baranyai Péter japán különlegességét.


Zsolt Zsolt a párjával, Emesével főzött együtt. Mivel hónapok óta együtt készülnek a versenyre, végig nagy összhangban dolgoztak együtt a két fogáson. Igyekeztek játékosan megoldani a feladatot, ezért a főétel tálalását megpróbálták desszert kinézetűre megalkotni, és összekötő elemként lime héjjal díszítették mindkét tányért. Főételként zsályás csirkekolbászból sütöttek egy hamburgerpogácsát feketecsokis-chilis krémmel. Mellé pedig készítettek egy vékony burgonyalapocskákból rétegezett sült kockát, a tetejére pedig a bazsalikomos-paradicsomos kolbászból grilleztek egy fedőréteget.
 

 


Desszertként lemon bread-et, azaz citromkenyeret sütöttek, ebbe dolgozták bele a citromos disznókolbász darabjait is. Köré bazsalikomos-citromfüves cukormártást öntöttek, és a tetejét a zöldfűszeres kolbász megpirított morzsáival szórták meg.
 

 


Ági Áginak nagyon sokat jelentett az első feladatban, hogy az anyukájával főzhetett. Főételként egy házias fogást, egy kolbásszal töltött lángost készítettek snidlinges zöldtejföllel és savanyított lilakáposzta salátával.
 

 


Desszertnek a séf kacsamáj tortájának receptjéből kiindulva Ági megpróbált egy málnás-kolbászos krémmel és narancszselével töltött linzertortát készíteni, amit vaníliamártással tálalt.
 

 


Gergő Gergő egy barátját hívta segítségül, mert szerette volna neki is bebizonyítani, hogy igenis tud főzni. Mivel csak részfeladatokkal bízta meg, így magára kellett vállalnia a munka oroszlánrészét. Főételként kolbászos lecsót főzött parmezános kolbászropogóssal, amit a lecsó levéből készült mártással tálalt pirított petrezselyemmel és bazsalikomolajjal. Mivel megcsúszott a rengeteg munkával a végére, ezt a mártást csak egy tányérra tudta feltenni.
 

 


Desszertként kolbászkrémen tálalt zöldfűszeres-citromos piskótát visz a zsűri elé, aminek a közepébe kolbász olajat adagolt, a tetejére pedig tojáshabot sütött.
 

 

 

A második feladatban egy vendégséfet köszönhettünk a Konyhafőnök VIP konyhájában, Baranyai Péter egészen Londonból repült haza, hogy egy különleges japán desszertet készítsen a döntősöknek, amit le is kellett másolniuk:
 

 
#A Konyhafőnök VIP#ételek#anger zsolt#dobó ági#bundy gergő#baranyai péter

Címlapról ajánljuk