Íme a csapatok kukoricából és popcornból készült ételei!
2017. november 7. 20:35
Az első feladatban volt meglepetés, hiszen nemcsak kukorica, de popcorn felhasznállásával kellett egy főételt kreálniuk a csapatoknak. Nézd meg itt, hogyan értékelte a tányérokat a zsűri!
Zöld csapat (Anger Zsolt – Szabó Zsófi – Csordás Ákos) – A zöldek ma dolgozhattak először együtt, de Zsolt nagyon jól irányította a csapatot, végig nagy összhangban zajlott a munka. Az utolsó tíz percben derült ki, hogy túl sok édesre hangolt elem készül a tányérra, ezért a mártást megpróbálták balzsamecettel savanyítani. Popcornos-parmezános bundával borított libamellet készítettek, kukorica chutney-val és áfonyamártással, amihez egy avokádós-lilahagymás salátát is tálaltak, egy kis tejjel sütött tepertővel.
Kék csapat (Dobó Ági – Szabó Simon – Lotfi Begi) – A kékek először egy töltött kacsacombot szerettek volna készíteni, de mivel félidőnél még mindig nem kezdték el sütni, a Séf figyelmeztette őket, hogy újra kell tervezniük, ha nem akarnak nyers kacsacombot kivinni a zsűri elé. Végül a kicsontozott kacsacomb húsából egy popcornos töltelékkel töltött roládot készítettek, amit Ági felkarikázva helyezett a tányérra. Kukoricás polentával, bazsalikomos kukoricaszósszal és grillezett kukoricával tálalták.