A Konyhafőnök VIP

Nézd meg, milyen dinnyés ételeket készítettek a versenyzők!

rtl.hurtl.hu

2017. október 25. 20:40

Az első feladatban Fördős Zé segítségével kapták meg a fő alapanyagot: egy nagy kocsi dinnyét. Ebből kellett főételt készíteniük, persze előtte a Séf is adott nekik pár ötletet.


Iszak Eszter – Eszter nagyon szeretett volna kacsamellel dolgozni, de Olgától, hátráltatásként, libamáj konzervet kapott. Sokáig bosszankodott a konzerv állaga miatt,  ezért csak félidő után kezdett el foglalkozni vele. Végül libamájas-parmezános tócsnit készített, sült paprikás-dinnyés, pikáns szósszal. Köretként pedig gyömbéres, karamellizált sárgadinnyét tálalt, ami mellé sütött egy adag karfiolt is.
 

 


Anger Zsolt – Zsoltot nagyon megihlették a Séf által bemutatott dinnye textúrák, igykezett minél több elemet elkészíteni, amit tőle látott. Rosé kacsamellett sütött, zelleres-dinnyés mártással, mellé pedig dinnyelével glasszírozott sárgadinnye golyókat tálalt, dinnyés zselé batonokkal, a klasszikus vörös belű görögdinnyéből pedig egy dinnyeropogóst csinált.
 

 


Lotfi Begi – Begi szerette volna a tegnap elrontott meringet most újra megpróbálni dinnyelével, de a tojáshab végül összeesett a sütőben, így ezt nem tálalta fel. A rosé kacsamell mellé a Séf tanácsára egy roppanós dinnye batont próbált a mering helyett készíteni, amit végül leveles tésztába csavarva sütött ki. Mellé sárgadinnye szószt tálalt, a húst pedig két szelet nyers mézdinnyére halmozta rá.
 

 


Kálmán Olga – Olga előnnyel indította a napot, ezért készen kapta meg a dinnye meringeket. Emellé azért megpróbált minél többféle dinnyés elemet kitálalni, mert őt is megihlette a Séf bemutatója. A rosé kacsamellhez kétféle színű dinnye ropogóst készített. Szeretett volna egy dinnye kocsonyát is, de mivel a zselé nem szilárdult meg rendesen, végül nem tudta formára vágni, csak rákanalazta.
 

 


Jakupcsek Gabi – Gabi is próbált a Séf ötleteiből párat beépíteni az ételébe, sült paprikával ízesített gombás-görögdinnyés mártást készített a chilis-zöldfűszeres kacsa mellé. Kétféle dinnyéből is vájt ki gömböket, és a tegnapi kudarc után – amikor véletlenül az agaragart a mering habjába keverte –, most újra megpróbálkozott a zselésítő anyag használatával. Köretként egy mézdinnyéből készült gyömbéres, lime-os zselét csinált belőle.
 

 


Varga Viktor – Viktor csak ma érkezett a versenybe, ezért szeretett volna minél nagyobbat villantani az első feladatban. Az idejét azonban nagyon rosszul osztotta be, ezért az utolsó tíz percben őrült kapkodásba kezdett.
 

#A Konyhafőnök VIP#ételek#dinnye#főétel#kacsamell

Címlapról ajánljuk