Ervin blansírozott tigrisrák-roládjai kelbimbó veloutéval
2017. április 21. 21:40
Zé szerint vagány volt Ervintől, hogy bevállalta a rákroládot, ami jól készült, mert szaftos maradt, azonban a formája nem lett a legjobb. Nézd meg itt a kóstolást!
Recept:
Négyfajta káposztából alaplevet készítünk. Sózzuk és cukrozzuk. Hagyjuk főni. Blansírozzuk a kínai kelt, majd félrerakjuk ezt is.
Blansírozzuk a lilakáposzta levelét, majd egy kis pihentetés után apró gyufa vastagságú szálakat vágunk belőle. Balzsamecettel és cukorral ízesítjük. Összekeverjük. Belerakjuk a káposztába: ez lesz a saláta.
Előkészítjük a rákot: megtisztítjuk, lepáncélozzuk. A levált páncélját lébe rakjuk, és alaplevet készítünk belőle pici fokhagyma hozzáadásával. Ezután a zöldség alaplébe dobjuk kettévágva, és tovább főzzük. A rákot apró pici darabokra vágjuk, és 5 fűszer keverékkel ízesítjük. Lime levet facsarunk hozzá, valamint tojást öntünk bele. Összekeverjük, és roládot készítünk belőle. A tölteléket összekeverjük, majd blansírozzuk. Kihajtogatjuk, belehelyezzük a rákrolád tölteléket és óvatos mozdulatokkal a roládot felhengergetjük. Ezután a nejlont lezárjuk 2 oldalt csomóval, úgy, hogy feszüljön, majd a vízgőzölésre állított sütőbe tesszük 15-20 percre.
A megfőtt kelbimbót leturmixoljuk, majd egy kis tejszínt adunk hozzá. Ezt összeöntve a rák alaplével tovább főzzük. Félrerakjuk. Ez lesz a kelbimbó velouté. Leszűrjük és lepasszírozzuk. A tigrisrákot félrerakjuk díszítéshez. A többivel együtt megtisztítjuk, és felrakunk egy kis olivát, amin megpirítjuk szójaszósszal és pici osztrigaszósszal. Addig sütjük, míg narancssárga színt nem vesz fel.