A Konyhafőnök VIP

A kék csapat szülinapi tortája

rtl.hurtl.hu

2017. április 20. 20:40

Zé szerint pofás lett a tortájuk, ügyesen összerakták, azonban a burkolásnál legközelebb jobb, ha odafigyelnek, hogy a marcipán réteg vékonyabb legyen. Nézd meg itt a kóstolást!


Lola és Luca szülinapi, emeletes tortája
 

Alapanyagok:

tojás, liszt, cukor, sütőpor, csokoládé, balzsamecet, bazsalikomlevél, fehérbors, citrom, keményítő, porcukor
 

Recept:

Piskóta: 18 tojás sárgája, 18 kanál liszt és 18 kanál cukor. A tojás sárgáját a fehérjétől külön választjuk és 9 cukorral habosra verjük a sárgáját, 9-el a fehérjét. Miután a fehérje habbá vált, a fehérjével összekeverjük. 18 kanál liszttel összeforgatjuk, és kevés, 2 teáskanál sütőport hozzáadva simára keverjük. A masszát sütőpapírra tesszük, majd tepsibe helyezzük és vékonyan szétterítjük.

A massza egyharmadát megtartva, olvasztott csokit teszünk hozzá, és csokis piskótát készítünk belőle. Szintén tepsibe helyezzük és 170 fokon 20 percig sütjük.

Mascarpone krémhez balzsamecetet keverünk, majd friss bazsalikomlevelet teszünk hozzá. Fehérborssal és citromlével ízesítjük. Kanálnyi keményítőt teszünk hozzá. Alaposan összekeverjük, és hűtőbe tesszük, amíg az állaga el nem éri a kellő állagot.
A marcipánt kinyújtjuk, majd porcukrot tojás fehérjével elegyítünk össze, és ezzel keverjük össze a marcipánbevonatot.
 

#A Konyhafőnök VIP#kék csapat#torta#szülinap#recept#nagy ervin#hajdu steve#kovács katalin

Címlapról ajánljuk