A Konyhafőnök VIP

Tóth Szabi újragondolt pacalpörköltje

rtl.hurtl.hu

2017. március 28. 21:25

Szabi meghökkentette az ételével a zsűrit, szerették az ízeket, azonban azt is elmondták: a tálalásban még fejlődnie kell a zenésznek. Az értékelést nézd meg itt!


Alapanyagok:

lilahagyma, köles, cékla, fokhagyma, wasabi, olívaolaj, só, pacal, rozmaring, bazsalikom, bacon, répa, torma, újhagyma


Recept:

Lilahagymát marinálunk, majd beletöltjük a kölest. A kölesbe főtt céklát töltünk, és fokhagymával és wasabival ízesítjük.

A sárgarépát olívaolajjal sütőbe rakjuk, ízlés szerint megsózzuk. Alufóliába tekerjük mellé a fokhagymát és megsütjük.

Pacalszeleteket vágunk, és enyhén megpirítjuk. Rozmaringgal, bazsalikommal és fokhagymával fűszerezzük. Mellé teszünk egy kis baconszalonnát, majd egy tálalógyűrűvel kivágunk egy nagyobb pacaldarabot, és egyben megsütjük egy serpenyőben. A sült répába beletöltjük a fokhagymapürét, majd rászórjuk a sült pacaldarabokat, és a bacont. Újhagymával és kevés rozmaringgal meghintjük. Végül a leturmixolt főtt céklát tormával ízesítjük, és hozzáöntjük a készételhez.
 

#A Konyhafőnök VIP#tóth szabi#pacalpörkölt#recept

Címlapról ajánljuk