Tóth Szabi újragondolt pacalpörköltje
2017. március 28. 21:25
Szabi meghökkentette az ételével a zsűrit, szerették az ízeket, azonban azt is elmondták: a tálalásban még fejlődnie kell a zenésznek. Az értékelést nézd meg itt!
Alapanyagok:
lilahagyma, köles, cékla, fokhagyma, wasabi, olívaolaj, só, pacal, rozmaring, bazsalikom, bacon, répa, torma, újhagyma
Recept:
Lilahagymát marinálunk, majd beletöltjük a kölest. A kölesbe főtt céklát töltünk, és fokhagymával és wasabival ízesítjük.
A sárgarépát olívaolajjal sütőbe rakjuk, ízlés szerint megsózzuk. Alufóliába tekerjük mellé a fokhagymát és megsütjük.
Pacalszeleteket vágunk, és enyhén megpirítjuk. Rozmaringgal, bazsalikommal és fokhagymával fűszerezzük. Mellé teszünk egy kis baconszalonnát, majd egy tálalógyűrűvel kivágunk egy nagyobb pacaldarabot, és egyben megsütjük egy serpenyőben. A sült répába beletöltjük a fokhagymapürét, majd rászórjuk a sült pacaldarabokat, és a bacont. Újhagymával és kevés rozmaringgal meghintjük. Végül a leturmixolt főtt céklát tormával ízesítjük, és hozzáöntjük a készételhez.