Sváby András újragondolt pacalpörköltje
2017. március 28. 21:25
Hiába kapta ő a hátráltatást, a zsűri szerint ezt bóknak kell vennie, hiszen félnek tőle a versenytársai. Az étele orosz hangulatát kifejezetten szerették, a tányérválasztását már nem. Az értékelést nézd meg itt!
Pacalpörkölt újragondolva: curry-s savanyú pacal, ricottás-tejfölös krumplifánkkal és fűszeres tejföllel
Alapanyagok:
pacal, 3-féle hagyma (salotta, vörös, lila), olaj, curry, balzsamecet, lime, citrom, cukor, krumpli, ricotta, tojás, liszt, só, bors, rozmaring, tejszín, tejföl, bazsalikom
Recept:
Az előfőzött pacalt 3-féle apróra vágott hagymán (salotta, vörös, lila) kicsit megpirítjuk, majd egy púpozott teáskanálnyi curry-t szórunk rá. Egy bögrényi vízzel felöntjük, majd forraljuk, ha nagyon lefő, pótolhatjuk. Lime és citromlével, balzsamecettel ízesítjük és folyamatosan kóstolgatjuk, hogy ne legyen túl savanyú, lehet kis cukorral ízesíteni.
Közben feltesszük a krumplit főni, ha megpuhult, összetörjük és konyhai robotgéppel tejfölt, ricottát, 1 tojást és lisztet adunk hozzá és sűrű masszát készítünk belőlük. Ízesítjük sóval és borssal, majd a végén egy kis apróra vágott rozmaringgal. A habos masszát habzsákba töltjük és forró olajon 10-12 cm-es fánkocskákat sütünk belőle, eközben persze ügyelünk a pörköltre, hogy ne hűljön ki és pótoljuk a folyadékát.
Tejszínt, tejfölt és bazsalikomos olajat közben összekeverünk, fűszerezzük sóval, szifonba töltjük és kinyomjuk, tubussal is ellehet készíteni.