Szabó Győző rakott nyula
2017. március 27. 21:25
Az első, bemutatkozó feladatban Győző egy nyúl raguval készült, azonban a séf meglepte a versenyzőket egy nem várt alapanyaggal, az okrával.
Alapanyagok:
nyúl, öreg burgonya, vöröshagyma, fokhagyma, fehérbor, vaj, mustár, babérlevél, kakukkfű, tejföl, mustármag, citrom, olivaolaj, só, bors, agar-agar, hűtött repceolaj, tejszín, zöld csíra, petrezselyem
Elkészítés:
A zsenge nyúlcombok filéjéből csíkokat vágok, előtte hagymát pirítottam, utána ráraktam a nyúlat, kavarom, ízesítem, majd babérlevelet adok hozzá. Fehérborral felhúzom, redukolám, mustárral higítom, majd tejszínnel besűrítem, a burgonyát megfőzöm, vékony karikákra vágom, majd egy kivajazott edénybe rakom őket rétegezve.
Egy sor burgonya, egy sor ragu, majd megint egy sor burgonya, közben kakukkfűvel ízesítem és a tetejét nyers, vékonyra vágott burgonyát teszek, amit rozettásan teszek az edénybe. Megkenem barnított vajjal, majd 200 fokon, 23-30 percig sütöm, tálalásnál tejföl gyöngyökkel díszítem.