A Konyhafőnök VIP

Szabó Győző rakott nyula

rtl.hurtl.hu

2017. március 27. 21:25

Az első, bemutatkozó feladatban Győző egy nyúl raguval készült, azonban a séf meglepte a versenyzőket egy nem várt alapanyaggal, az okrával.


Alapanyagok:

nyúl, öreg burgonya, vöröshagyma, fokhagyma, fehérbor, vaj, mustár, babérlevél, kakukkfű, tejföl, mustármag, citrom, olivaolaj, só, bors, agar-agar, hűtött repceolaj, tejszín, zöld csíra, petrezselyem


Elkészítés:

A zsenge nyúlcombok filéjéből csíkokat vágok, előtte hagymát pirítottam, utána ráraktam a nyúlat, kavarom, ízesítem, majd babérlevelet adok hozzá. Fehérborral felhúzom, redukolám, mustárral higítom, majd tejszínnel besűrítem, a burgonyát megfőzöm, vékony karikákra vágom, majd egy kivajazott edénybe rakom őket rétegezve.

Egy sor burgonya, egy sor ragu, majd megint egy sor burgonya, közben kakukkfűvel ízesítem és a tetejét nyers, vékonyra vágott burgonyát teszek, amit rozettásan teszek az edénybe. Megkenem barnított vajjal, majd 200 fokon, 23-30 percig sütöm, tálalásnál tejföl gyöngyökkel díszítem.
 

#A Konyhafőnök VIP#szabó győző#1. feladat#nyúl#recept

Címlapról ajánljuk