A kék csapat áfonyás kukoricás sajttortája eperhabbal
2017. szeptember 21. 22:30
Izgalmas étel várt a kicsikre. Kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri az ételeket? Lesd meg itt a kóstolást! Ha pedig tippekre vágysz a kékektől, nézd meg a receptjüket.
Alapanyagok:
színes-édes popcorn, cornflakes, csöveskukorica, sós popcorn, kukoricadara, menta
Elkészítés:
Durvára törjük a cornflakes-t és olvasztott cukorral, illetve fehércsokoládéval összeragasztjuk. Formára vágjuk és ebben hagyjuk kihűlni.
A krémhez felverjük a tejszínhabot, vajon porcukrot és egy kis kukoricát összepépesítünk, majd összekeverjük a tejszínhabbal és hozzáadunk vaníliát és mascarponét. Lapzselatint felolvasztunk és azt is hozzáadjuk. A krémet beletöltjük a formába és betesszük a hűtőbe úgy, hogy alá áfonyát teszünk.
Limelevével összepépesítjük az epret, leszűrjük és habszifonba töltjük, porcukorral díszítjük tálaláskor.