A Konyhafőnök Junior

A zsűrinek a bajusz, a versenyzőknek a nevetés áll a legjobban!

rtl.hurtl.hu

2015. november 23. 20:00

Ádám, Roland, Botond, Dominik. Ma vigaszágon ők kaptak még egy utolsó esélyt arra, hogy a középdöntőbe kerüljenek. A vicces és fantáziadús feladatok mellett tehát nagy volt a tét is a hétfői versenynapon. Ki ragadta meg közülük az utolsó lehetőségét?  



A Konyhafőnök Junior nem csak a versenyről és a nyereményről szól. A zsűritagok számtalanszor kihangsúlyozták már, hogy azt szeretnék, ha a játékosok elsősorban élveznék a főzést és a feladatokat, és ehhez képest csak másodlagos szempont lenne, hogy közben a továbbjutásért kell küzdeniük. 


Az eddigi adásokban is akadt vicces jelenet, de olyan még nem volt, mint a maiban. A zsűri ugyanis igazi amigonak öltözve érkezett meg a konyhába. Nagy bajusszal, sombreroban. Ezzel bizonyítva azt, hogy számukra is fontos, hogy a junior szakácsok jól érezzék magukat, és hogy minél több gyerekkacaj hassa át a munkát. 



Ennek megfelelően az első feladat előtt a vigaszágasok, Ádám, Roland, Botond és Dominik szétverhettek egy pinatát, hogy megtalálják az abban rejlő borítékot. Ebben volt benne ugyanis az, hogy melyik korábbi játékos lesz a segítségükre. Ádámnak Bence, Botondnak Viki, Rolandnak Olivér, Dominiknek Dávid jutott. 

Botond örült a legkevésbé:
 

„Mikor megláttam, hogy Vikivel fogok dolgozni, csalódtam, mert én ugye kifejezetten utálom a csapatmunkákat, csak magamban bízok. És hát főleg egy lánnyal, mert ők szerintem nem tudnak egyszerre több dologra koncentrálni.” – mondta. 




Az étel, amit el kellett készíteniük, a burrito volt. Méghozzá egy húsos és egy vega. A feladat legnehezebb eleme a tortilla volt, meg is gyűlt vele a játékosok baja. Rolandéknak például mindig kiszakadt.
 

A másik nehézség az volt, hogy a segítők nehezen tudtak megbarátkozni azzal, hogy ők csak kuktaként vannak jelen a munkában, és a meghatározó kérdésekben nem ők döntenek. Különösen Botondnál és Vikinél volt ez probléma, mert a lány akart irányítani, Botond pedig természetesen ezt nem hagyta. 

Egyik legnagyobb konfliktusuk akkor volt, amikor Viki segítséget nyújtott az egyik ellenfélnek. Történt ugyanis, hogy Rolandnak korianderre volt szüksége, de nem vittek fel a piactérről. Megkérdezte a többieket, hogy náluk van-e és Viki rendkívül segítőkészen adott nekik. Botond ennek viszont nagyon nem örült, az ő szabályai szerint ugyanis egy versenyszituációban ez egyszerűen nem fér bele. 
 

Érdekes tehát megfigyelni, hogy egyre több olyan szituáció van, amikor a gyerekek másként gondolkodnak. Mindkét álláspont elfogadható volt ebben az esetben is: Viki segítségnyújtása példaértékű, Botond álláspontja viszont érthető, hiszen ő minden áron nyerni szeretne. Ebben pedig kapóra jön neki, ha a többiek hibáznak.


A súrlódások ellenére a zsűri mindenki burritóját megdicsérte.



A feladatot Ádám nyerte, és így az előnyt is ő szerezte. Ami az volt, hogy a második feladatban megmondhatta, ki milyen pitét készítsen. Úgy döntött, hogy Botond almásat, Dominik diós-habos-rácsosat, Rolandnak barackos-habosat kell. Magának pedig a kakaós-túrósat választotta. 

Botond számára nehezen indult a sütés, gondja akadt a tésztával, de a séf aztán segítségére sietett
. Mint ahogy Rolandnak is, akinek a hab készítésében jött jól a segítség. 



Ezektől a kis bizonytalanságoktól eltekintve elmondható, hogy mindenki szépen, de főképpen elszántan haladt. Lehetett látni az arcokon, hogy maximális koncentráció mellett minden tudásukat bevetették a pitéknél, mert tudták, hogy ez az utolsó lehetőségük, ha a középdöntőbe akarnak jutni. 

Finom pitéket kóstolhatott a zsűri, és mindenkit meg is dicsértek, a döntés azonban ezúttal sem maradhatott el. Végül Ádám csatlakozhatott a galérián várakozó középdöntősökhöz. A három kieső is nagy tapsot kapott, de nekik sajnos el kellett hagyniuk a konyhát. 



Ezt követően a középdöntősök felsorakoztak a zsűri előtt. Hárman szereztek maguknak korábban előnyt, Bogi, Csaba és Ádám, így ők választhattak maguknak csapattársakat a hét további versenyeire. 
 
 

Bogi Jázmint és Zádort (kékek), Ádám Lilit és Kristófot (sárgák), Csaba Lenit és Hangát (zöldek) választotta. A középdöntőben minden csapat megküzd mindegyikkel, kedden a kékek és a zöldek mérik össze főzőtudásukat. 


Visszanézné a teljes adás minden pillanatát? Tegye meg Most
#A Konyhafőnök Junior#gasztronómia#konyhafőnök junior#rtlii#bernáth józsef#fördős zé#pierre#zsűri#tortilla#középdöntő#mosonyi ádám#zengő dominik#varga botond györgy#szegedy roland

Címlapról ajánljuk