A mi kis falunk

Sikkasztás vádjával zsarolják a korrupt polgármestert

rtl.hurtl.hu

2022. április 9. 21:35

Horváthné Viktória bejelentést tett a helyi polgármesteri hivatalban, miután – a Fészekrakó program keretében igénybe vett – ingatlana lakhatatlanná vált. A település vezetője támogatás helyett kéretlen jótanácsokkal látta el a hajléktalanná vált lakost, ezért az elégedetlen hivatali munkatárs leleplezéssel fenyegette meg a polgármestert. 

Miután Vikiék háza váratlanul összedőlt, a lány kénytelen volt új lakhatás után nézni. Ehhez szüksége lett volna Füleki jóváhagyására, aki – a tőle megszokott módon – teljesen elzárkózott az anyagi költségekkel járó megoldásoktól. Zsolt felesége ezután kénytelen volt saját kezébe venni az irányítást, így hamar ki is szemelt maguknak egy takaros kis házat, ami korábban Erika és Gyuri otthona volt. Bár a pajkaszegi önkormányzat kötelessége lenne kifizetni az új albérletüket, Károly élből elutasította a kérelmét. Ezután érezte úgy Viki, hogy keményebb eszközökhöz kell folyamodnia. A hozzáférési jogosultságainak köszönhetően nem is kellett olyan mélyre ásnia ahhoz, hogy megtalálja, mivel szoríthatja sarokba főnökét.

Vikinek hála fény derült arra, hogy Károly mire is költötte valójában a falunak megítélt támogatásokat. 

Kiderült például, hogy bár megkapták a támogatást a járdaépítésre, de mint ahogy falunapot sem láttak még Pajkaszegen, úgy az el nem készült új járdán sem sétálgathatnak a falubeliek.

Természetesen nem ez volt az egyetlen sikkasztás. A számtalan ügy felhánytorgatásának viszont meglett a gyümölcse – legalábbis a különös szerelmi háromszög számára. Nehezen, de végül a Polgi beleegyezett, hogy kifizeti az albérlet teljes összegét.  Nyilvánvalóan csak akkor, ha ebből ő is profitálhat, vagyis ha papíron a ház többe fog kerülni. 

„Nehogy már csak maguk járjanak jól” 

– fűzte hozzá Füleki.

 

#A mi kis falunk#pajkaszeg#rtl#RTL Klub#korrupció#sikkasztás#polgármester#politika

Címlapról ajánljuk