2:05
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Hogyan készül a vérpuding? - Tóth Szilárd bemutatja a tuti receptet!
2024. november 26. 23:00
A világ 100 legjobb séfje között szereplő Tóth Szilárd egy igazi disznótoros receptet hozott A Konyhafőnökbe. A vérpudingot karamellizált almával és pirított bükkmakkal készítette.
HOZZÁVALÓK
- Főtt tokaszalonna - 250g
- Hámozott csumázott alma - 200g
- Hagymalekvár - 200g
- Panko morzsa - 40g
- Só - 30g
- Őrölt bors - 3g
- Ras el hanout - 3g
- Tejszín - 1,2dl
- Vörös bor - 1,5dl
- Sertésvér - 1l
ELKÉSZÍTÉS
A vért kivéve mindent homogénre összeturmixolunk, majd utána hozzákeverjük a vért. Átszűrjük, utána 50 fokra felmelegìtjük, és kifolpackozott formába öntjük. Utána 100 fokos sütöben 85 fokos maghőig sütjük. Egy estét hagyjuk pihenni a hűtőben, majd utána az 1 ujjnyi szeleteket vajon ropogósra megpirítjuk, és karamelizált almával tálaljuk.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem