A Konyhafőnök

Hogyan készül a vérpuding? - Tóth Szilárd bemutatja a tuti receptet!

rtl.hurtl.hu

2024. november 26. 23:00

A világ 100 legjobb séfje között szereplő Tóth Szilárd egy igazi disznótoros receptet hozott A Konyhafőnökbe. A vérpudingot karamellizált almával és pirított bükkmakkal készítette.

HOZZÁVALÓK

  • Főtt tokaszalonna - 250g
  • Hámozott csumázott alma - 200g
  • Hagymalekvár - 200g
  • Panko morzsa - 40g
  • Só - 30g
  • Őrölt bors - 3g
  • Ras el hanout - 3g
  • Tejszín - 1,2dl
  • Vörös bor - 1,5dl
  • Sertésvér - 1l

ELKÉSZÍTÉS

A vért kivéve mindent homogénre összeturmixolunk, majd utána hozzákeverjük a vért. Átszűrjük, utána 50 fokra felmelegìtjük, és kifolpackozott formába öntjük. Utána 100 fokos sütöben 85 fokos maghőig sütjük. Egy estét hagyjuk pihenni a hűtőben, majd utána az 1 ujjnyi szeleteket vajon ropogósra megpirítjuk, és karamelizált almával tálaljuk.

Forrás: https://www.instagram.com/p/DC3gk87MLL5/

#A Konyhafőnök#fördős zé#adásrészletek#kaszás kornél#rácz jenő#Tóth Szilárd#vérpuding#disznótor#michelin-csillag#vérpuding recept