A Konyhafőnök

A séfek közös szimultánfőzést tartottak, Rácz Jenő pedig kedvenc versenyzőjétől búcsúzott

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 27. 22:15

A Konyhafőnök történetében most először Sárközi Ákos és Rácz Jenő közösen tartották meg a szimultánfőzést a döntősöknek. Emellett mirelit alapanyagok és egy fájdalmas búcsú is várt a legjobbakra.

Sárközi Ákos és Rácz Jenő közös szimultánfőzéssel sokkolta a döntősöket 


Ilyen még sosem volt A Konyhafőnök történetében: Sárközi Ákos és Rácz Jenő egyszerre főztek a döntősökkel. Jenő egy zelleres, májas, körtés főételt, Ákos pedig egy ehhez passzoló zelleres-körtés desszertet készített. A csavar pedig az volt, hogy ezeket a versenyzőknek velük párhuzamosan kellett lekövetnie.

Obersovszky Nóra számonkérte a társait: valaki elvette az egyik elemét 


Óriási volt a rohanás és a koncentráció a versenyzők pultjaiban, arra azonban Obersovszky Nóra nem számított, hogy a nagy kapkodásban valaki az ő körtezseléjét veszi el a sokkolóból. Hiába kérte számon a többieket, sehol sem találta az elkészített elemét.

„Feketelyuk volt a fejemben” – Horváth Geri képtelen volt lépést tartani a séfekkel 


Sárközi Ákos és Rácz Jenő brutális tempót diktáltak, miközben külön-külön magyarázták a lépéseket a szimultánfőzésükön. Horváth Gergely azonban alig tudta követni őket. Egy-egy elcsípett mondat és a többiektől kért tippek segítették el a főzés végéig.

Fördős Zé megvédte Kettel-Fülöp Flórát: „Az Ákos egy kicsit igazságtalan volt veled” 


Sárközi Ákos egymásután sorolta fel, milyen hibákat talált Kettel-Fülöp Flóra tányérjain, azonban semmit sem dicsért meg. Ezt Fördős Zé tette hozzá, amikor ő is megkóstolta az egyetlen kék versenyző ételeit. Flóra könnyes szemekkel hallgatta végig a zsűritagok értékelését.

Kurta Zsuzsa a legszívatósabb hátrányt adta Kettel-Fülöp Flórának 


„Fél tőlem, és nagyon is jól teszi” – mondta Kettel-Fülöp Flóra, amikor megtudta, hogy egy plusz mirelit alapanyagot is bele kell építenie az ételébe Kurta Zsuzsa döntése miatt. Nem számított rá, hogy ő lesz a kiválasztott, arra pedig pláne nem, hogy ennyire durva alapanyagot választ neki az ellenfele.

Horváth Geri egy perccel a főzés vége előtt mindent lesöpört a tányérjáról 


Horváth Gergely nagyon aggódott miatta, hogy minden elemével elkészüljön 40 perc alatt. Ehhez képest egy perccel a főzés vége előtt kitalálta, hogy nem tetszik a tálalása, ezért újra kezdte az egészet.

Kurta Zsuzsa egész tányérja a kukában végezte 


„Nem örülök annak, amit most látok a tányéron” – mondta Sárközi Ákos, amikor megkapta Kurta Zsuzsa ételét a kóstoláson. Állítását tettekkel is alátámasztotta: kidobta az egészet.

Rácz Jenőnek búcsút kellett vennie kedvenc versenyzőjétől  


„Neked nem szabad abbahagyni a főzést” – mondta Rácz Jenő, amikor elköszönt A Konyhafőnök legújabb kiesőjétől. A legjobb férfi versenyző boldog mosollyal az arcán és rengeteg hálával a szívében hagyta maga mögött mentorát és a konyhát.

#A Konyhafőnök#összefoglaló#fördős zé#sárközi ákos#28. rész#szimultánfőzés#rácz jenő#séffőzés#mirelit#kiesés#búcsú

Címlapról ajánljuk