A Konyhafőnök

Brutális hátráltatásokkal és Sárközi Ákos séffőzésével kellett szembenéznie A Konyhafőnök versenyzőinek

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 6. 22:25

Sárközi Ákos újabb étellel készült a versenyzőknek, ami már önmagában is nehezített pályának számított, de volt, aki nem is láthatta vagy éppen hallhatta a séf főzését. Ráadásul nem ez volt az egyetlen meghökkentő hátráltatás.

Íme a sült hal tarhonyával, Sárközi Ákos módra


A Michelin-csillagos séf csavart egyet a klasszikus alapanyagokon és egészen új köntösbe bújtatta a tarhonyát és a lazacot.

Flóra iskolás kislánynak érezte magát a neki diktáló Sárközi Ákos mellett


Kettel-Fülöp Flóra előnyként megkapta maga mellé trénernek Sárközi Ákost, azonban arra nem számított, hogy a séf által diktált tempó visszarepíti majd a gyerekkorába. Flóra úgy érezte magát, mint egy általános iskolás diák, akit beültettek egy egyetemi kurzusra.

Kerekes Balázs a keze helyett csak egy csipesszel dolgozhatott


Kerekes Balázs kapta Földi Lacitól a hátráltatást, így egy strucctojással kellett megbirkóznia a főzés során. Emellett rajta volt a fekete kötény, így a zsűri is megnehezítette a dolgát: az egyik kezét egy csipeszre cserélték.

„Ez egy kutyatál” – Flóra tányérja sokkolta a zsűrit


Kettel-Fülöp Flóra nagyon lemaradt a főzés közben, így szinte alig sikerült valamit a tányérjára tennie. Rácz Jenő megjegyezte, hogy a lánynál gyengébb versenyzők is sikeresen vették az akadályt, Sárközi Ákos pedig csalódottan, kóstolás nélkül tolta tovább versenyzője tányérját.  

Flóra sírva omlott össze a főzés végén: „Ezt a tányért nem akarom kivinni senki elé”


Hiába segített neki Ákos séf is, Kettel-Fülöp Flóra annyira belassult a főzés alatt, hogy nem tudta kitálalni az elemeit. Az utolsó másodpercekben még próbálta menteni a menthetőt, de a végeredmény láttán tudta, hogy ezúttal nem számíthat dicsérő szavakra.

„Ez a kivégzés kategória” – Izabellnek zajvédőben és bekötött szemmel kellett követnie a séffőzést


Kettel-Fülöp Flóra Url Izabellt szerette volna hátráltatni, így a lány 40 percen keresztül kénytelen volt 1-1 érzékszerve nélkül megfigyelni, mit főz Sárközi Ákos. A séf persze mindeközben serényen diktálta a receptet.

Földi Lacinak három versenytársa is segített a konyhában


Földi Laci előnye az volt, hogy segítségül hívhatott három versenyzőt 3-3 percre a főzése során. A zsűri azonban úgy látta, hogy túlságosan kesztyűs kézzel bánt a többiekkel, és a kedvességével inkább csak önmagát hátráltatta.

#A Konyhafőnök#összefoglaló#fördős zé#13. rész#sárközi ákos#rácz jenő

Címlapról ajánljuk