A Konyhafőnök

Eldőlt, hogy Sárközi Ákos és Rácz Jenő kikkel dolgoznak majd együtt a csapataikban

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 25. 22:25

A versenyzőknek az utolsó kötényszerző napon is szembe kellett néznie az azonnali kiesés félelmével és a ténnyel, hogy ez az utolsó esélyük, hogy bekerüljenek valamelyik séf csapatába. Az utolsó kötény kiosztása után kialakult a piros és a kék csapat.

Nesika sokkot kapott: „Ebből az undormányból kell nekem valami ehetőt csinálni”


Nagy Nesikát teljesen ledöbbentette a nyers nyúl látványa, aminek kapcsán anyukája szülése jutott az eszébe. Bár egyre jobban belebonyolódtak a témába, a zsűritagok nem tudták összerakni, hogy mi a kapcsolódás.

Nesika csukott szemmel vágott a késsel, Fördős Zé közbelépett


Nesika és a nyers nyúl viszonya fejtörést okozott a zsűrinek, ugyanis a lány mindent megtett, hogy még szeletelés közben se kelljen ránéznie az alapanyagra. Zé úgy érezte, hogy figyelmeztetnie kell, Jenő pedig úgy vélte, hogy ez már inkább csak színjáték.

„Megállt bennem az élet” – a versenyzők rettegtek a dudától


A séfek továbbra sem tűrték a rendetlen pultokat, a véres vágódeszkákat és a fejetlenséget, ezért árgus szemekkel figyelték, hogy milyen hibákat vétenek a versenyzők. Így történt, hogy Dani, Csaba és Edu is a duda áldozatául esett.

Nesika: A só kicsit sósabbnak néz ki, mint a cukor


Só, cukor, tésztanyújtó, zsebsárkány – mind kifogtak Nesikán, akinek gyakran improvizálnia kellett, ezzel pedig a pulttársának is sok vidám pillanatot okozott.

Sárközi Ákos felhúzta magát Regina viselkedésén: „Ha nem változik semmi, akkor viszlát”


Szabó Regina többszöri felszólítás ellenére sem volt képes rendet tartani maga körül, ami igencsak felbosszantotta Sárközi Ákost. Rácz Jenő úgy vélte, hogy a lány már így is extra esélyeket kapott.

Sárközi Ákos megjósolta Ádám döntését: „Szívatni fog!”


Az első feladatért járó előnyt Sárai Ádám kapta meg, így kiválaszthatta, hogy melyik két ládát cseréli meg. A hír hallatán a legtöbb versenyző megrémült, azonban Nesika kifejezetten örült volna a hátráltatásnak.

Regina elsírta magát, amikor kizárták: „Nem tudom, hogy valójában ekkora hiba volt-e”


Sárközi Ákos többször figyelmeztette Reginát, hogy tartson rendet maga körül, de a lány nem fogadta meg a tanácsát. Bár tőle az első feladat alatt több lehetőséget is kapott a javításra, Rácz Jenő már nem volt ilyen elnéző, amikor meglátta a nyers hús mellé rakott ropogós elemeket.

Jonatánnak egy elégetett fakanál okozta a vesztét


Urbán Jonatán csalódottan távozott a konyhából, mert esélyesnek érezte magát a győzelemre, de a zsűri szerint az általa készített elemek, az odaégetett jus és a majdnem kigyulladt fakanál nem erről árulkodtak.

Rácz Jenő: Hogyha jön felém egy Dóri, az valahogy most már betyárbecsület, hogy kötényt kell adni


Rácz Jenőnek deja vu-je volt, amikor Sinkovic Dóra sorsáról kellett döntenie. Sárközi Ákos nem szimpatizált a versenyzővel, Zé pedig egyenesen úgy vélte, hogy a tányéron látható koporsó formájú burgonyák nekik szánt hadüzenetek.

„Hozzád egy levél nyugtató is kell nekem” – Rácz Jenőnek két versenyző közül kellett választania


Kulcsár Dorottya és Nagy Nesika egyetlen piros kötényért szálltak ringbe. Rácz Jenő egyikük ételét unalmasnak ítélte, a másikukról pedig úgy vélte, hogy mentálisan tönkretenné, ha a csapatában lenne, így nehéz helyzetbe került.

#A Konyhafőnök#fördős zé#kötényszerzés#csapatok#sárközi ákos#továbbjutás#rácz jenő

Címlapról ajánljuk