A Konyhafőnök

Eldőlt, hogy ki lett a 2022-es Konyhafőnök győztese!

rtl.hurtl.hu

2022. június 17. 22:35

Vajda Luca és Varga Patrik csaptak össze a gasztroreality utolsó, háromórás főzésén, ahol 3 fogásos menüsorokkal kellett bebizonyítaniuk, hogy megérdemlik a győzelmet. Az eredményhirdetésig azonban rögös utat kellett bejárniuk.

Még el sem kezdődött a főzés, a finalisták máris patthelyzetbe kerültek, hiszen egyikük sem akart engedni: ugyanarra a segítőre fájt a foguk. Fecó, Anikó, Geri és Simon közül választhattak 2-2 versenyzőt, azonban nehezen jutottak dűlőre. Végül a zsűri és egy érme segítsége kellett ahhoz, hogy kialakuljanak a háromfős csapatok. Luca végül Anikóval és Fecóval, míg Patrik Simonnal és Gerivel főzött együtt.

A három óra alatt rengeteg izgalommal és feszültséggel kellett szembenézniük a séfkabátosoknak, azonban az igazi pánik az utolsó percekben érkezett. Miközben Patrik már régen kitálalta az összes ételét, Lucáék rohangálva próbáltak összeszedni a hiányzó elemeket. Végül a desszert már csak a visszaszámlálás közben, kapkodva került fel a tányérokra.


Már hagyomány, hogy a végső összecsapást követően Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő is segítséget kap: a jövő héten induló Mestercukrász műsorvezetője és zsűritagja, Liptai Claudia, egy legendás séf, Pesti István és A Konyhafőnök korábbi győztese Bóza Roland voltak a kóstolók.

Amikor Luca utolsó pillanatos tányérdesszertje Claudia elé került, a műsorvezető nem találta a szavakat, hiszen a finalistától mindenki brutális édességet várt a Mestercukrászos szereplése után.


A menüsor kóstolását követően a zsűri összeült, hogy eldöntsék, Luca vagy Patrik érdemli-e meg jobban a győzelmet. Az értékelés eléggé hevesre sikerült, azonban itt is akadt idő a nevetésre, amiről Caludia gondoskodott:


Vajda Luca végül egy desszertnyivel maradt le A Konyhafőnök címről, de nemcsak a legjobban teljesítő piros kötényes versenyző lett, hanem Fördős Zé egykori sárga csapatának első finalistájaként végzett.


A Konyhafőnök 2022-es évadában rengeteg hazai híresség, szakmai legendák és Thomas Anders személyében egy igazi világsztár is megtisztelte a stúdiót – legendás évadra terítettünk.

#A Konyhafőnök#rtl#RTL Klub#rácz jenő#gasztroreality#sárközi ákos#varga patrik#vajda luca#kóstolás#bóza roland#pesti istván#finálé#győztes

Címlapról ajánljuk