A Konyhafőnök

Tepsidobálás, ehetetlen desszertek és egy biztos továbbjutó A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. május 26. 22:35

Ha csapatban kell főzniük a versenyzőknek, akkor dráma költözik A Konyhafőnök konyhájába! Sárközi Ákos is rátett erre egy lapáttal, amikor habitus szerint rakta össze versenyzőit. Vajon előnnyel vagy hátránnyal jártak a mókás párosítások?

A párok először egy nagy láda krumplival birkóztak meg, amiből háromféle ételt készíthettek: töki pompost, vajas-burgonyás pogácsákat és őzgerincet burgonyfánkkal.

Amikor a zsűri felfedte, milyen ízletes magyaros ételekkel kell a versenyzőknek elkápráztatni Zét és a séfeket, Patrik és Geri hamar rájöttek, hogy nem fogják megváltani a világot. Fogalmuk sem volt, hogyan kellene elkészíteniük a kért elemeket, de nem adták fel.


A robosztus, magyaros ízeket a második feladatban kifinomult francia sütemények váltották fel. 

Bár a fiúk a második körben is elveszettek voltak, még így is könnyebb dolguk volt, mivel a nehezítést nem ők, hanem Gina és Evelin kapták. Istvánék nekik adták a hátráltatást, így helyettük kellett elkészíteniük a tökéletes habcsókot. Ha ennyi nem lett volna elég, a srácok visszaküldték a lányok meringjeit, ugyanis nem voltak elégedettek vele. Erre azonban már Evelin is bepöccent:

Hozzájuk vágtam volna a tepsi meringet!

A második körben Patrik és Geri újabb kilátástalan küzdelemmel néztek szembe, de képesek voltak teljesíteni a feladatot. Az viszont már egy teljesen más kérdés, hogy milyen lett a végeredmény. Amikor a séfek és Zé szembesültek a süteményeikkel, röhögőgörcsöt kaptak.


A főzés végén ismét párbajon dőlt el, hogy a legjobb csapat tagjai közül, ki jut tovább egyenes ágon a Középdöntőbe. A feladat a legjobb körözött elkészítése volt, Gina és Evelin mindent beleadtak, majd tűkön ültek a zsűri bejelentésekor.

A Konyhafőnök legendás évadának utolsó elődöntő napja következik, ahol Sárközi Ákos véglegesíti középdöntős mezőnyét. Ráadásul a kékeknek – a továbbjutásért - egy legendát is le kell nyűgözniük!

#A Konyhafőnök#rtl#RTL Klub#sárközi ákos#gasztroreality#tepsidobálás#röhögőgörcs#desszertek#középdöntő

Címlapról ajánljuk