A Konyhafőnök

Repkedtek a piros és kék kötények, de váratlan fordulatokból sem volt hiány A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. május 12. 22:20

Fordulóponthoz érkezett a gasztroreality! Kezdetét vette a kötényosztás, a versenyzők a farmer- vagy éppen sárga kötényüket lecserélhették Ákos vagy Jenő csapatának egyikére, feltéve, hogy a Michelin-csillagos séfek láttak bennük fantáziát.

Minden versenyzőnek egy feladatnyi esélye volt befőznie magát valamelyik csapatba. Az első 60 perc meglepetés alapanyaga a fürj volt, amit különböző zöldségekkel készíthettek el. A második feladat versenyzői egy New York strip steak-et kaptak, amit cukor-, zöld- és sárgaborsóval kiegészítve várt tőlük a zsűri.

Ahogy az összes versenyző, Simon is szerette volna megmutatni, hogy sokkal több van benne, mint amit a séfek eddig láttak, viszont amikor elérkezett a kóstolás ideje, megtorpant a zsűri kritkáitól. A csapatok vezérei döntésképtelenek voltak a sráccal kapcsolatban, így először egymásnak passzolgatták a tányérját. Jenő végül hazaküldte Simont, de Ákos csavart egyet a történeten.


Anikónak sem indult fényesen a véghajrá. „Botrány ez a tányér” – így fogalmazott Jenő, miután kettévágta a nyers combot, azt azonban hozzátette, hogy ettől függetlenül szívesen látna egy olyan személyiséget a csapatában, mint Anikó.


Elérkezett a második forduló, ahol egy sárga csapatos versenyző is harcba szállt a séfek kötényéért. Zé nagy reményeket fűzött Kittihez, azonban Ákos annyira elégedetlen volt a lány főelemével, hogy Jenőre bízta a döntést. Zsűritársa viszont addig kutatott a tányéron, hogy végül kiosztott egy piros kötényt Kittinek és megjegyezte:

Hibát követtél el Ákos!


Az Éjjel-Nappal Budapest sztárjánál nagyon rezgett a léc, mivel nyers steak-kel próbált bekerülni valamelyik csapatba. Jenő lemondott a versenyzőről, azonban Ákos meglátott benne valamit, így Gergő, kíméletlen szavak kíséretében kapott még egy lehetőséget.

Bármikor levehetem rólad a kötényt!


Ezek után a műsor drámai fordulóponthoz érkezett, bár ezt Fecó még nem tudta, mikor kisétált a séfek elé. Gergőhöz hasonlóan, ő is nyersen tálalta főételét, ami Jenőnél egyenes kiesést jelentett. Ákosnál volt a labda: vajon lesz kötény vagy nem lesz kötény? A séf úgy érezte, Fecónak nincs helye a versenyben, de miután a versenyző kilépett az ajtón, Jenő meggondolta magát és utána rohant.

A következő adás a farmerkötényesek utolsó esélye, hogy bekerüljenek Sárközi Ákos vagy Rácz Jenő csapatába és folytathassák a küzdelmet a Konyhafőnök címért és a 10 millió forintért.

 

#A Konyhafőnök#zé közbelép#fördős zé#sárközi ákos#a séfek csatája#rácz jenő#kötényszerzés#piros csapat#kék csapat#kiesés#fordulatok

Címlapról ajánljuk