A Konyhafőnök

Könyörtelen versenyszellem, pikáns poénok és kirobbanó Fördős-főzések a Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. május 10. 22:30

Miközben a versenyzők között elkezdődött a taktikázás, a kóstoláson pedig utat törtek maguknak az erotikus poénok, újabb vendégzsűritag csatlakozott az ítészekhez. A Tábor hetében Fördős Zé élete legnagyobb legendájával zsűrizett: az édesapjával, Fördős Lajossal.

A legendás apuka és vendéglátós is azért érkezett, hogy kiképezze a versenyzőket. Fördős Lajos az alapokra és az ízekre helyezte a hangsúlyt, ezért a következőkkel készült a Táborra: Budapest bélszín, hortobágyi húsos palacsinta, kék pisztráng és lencsefőzelék vagdalttal. A szerencse döntötte el, hogy a négy bevált klasszikus közül kinek, melyiket kell újragondolnia és versenytányérrá alakítania.

A Konyhafőnök vendégséfje már az első megmérettetésen is a konyhapultok közé merészkedett, természetesen nem egyedül, hiszen Zé is édesapjával tartott, hogy kiderítsék, ki milyen gondosan kitalált receptúrával készült. Mindenki villantani szeretett volna a legendának, így meg is fogadták a hasznos tanácsait.


Tanácsok és segítség ide vagy oda, volt akinek semmi sem jött össze. Anikót megviselte, hogy pechsorozata az étel kiválasztásától a főzés végéig, sőt a kóstolásig kitartott. Ez azonban nem lehetett kifogás a séfek előtt, Jenő szavai pedig még jobban elkeserítették a messziről érkezett versenyzőt.


A főzőverseny izzasztó szakasza a második körben indult be igazán, nem is csoda, hiszen a zsűri egyből egy csavarral fűszerezte meg a feladatot. Zsoltnak sikerült előnyhöz jutnia az újragondolt hortobágyi palacsintájával, ezzel pedig lehetőséget kapott, hogy hátráltasson valakit. Választása a Love Island egykori párkeresőjére esett. A srácnak az volt a célja, hogy lekerüljön a kötény csinos játékostársáról, a nézőknek pedig el is árulta taktikáját.


Zsolt jutalma azonban nemcsak az volt, hogy megnehezíthette versenytársa feladatát, a Fördős család egy részét is elrabolhatta a zsűri pulttól, hogy Lajos és Zé segítségével megalkothassa tökéletes tányérját. Már a főzés első percében kihasználta előnyét, de elhamarkodott döntése akkora zűrzavart okozott a konyhában, amit már nem lehetett fokozni…vagy mégis?


Luca végül megkoronázta a kóstolás hangulatát, mivel tálalásába belecsempészett egy erotikus elemet is. A Mestercukrász egykori versenyzője pikáns díszítéssel lepte meg a zsűrit, de magyarázattal is szolgált:

Én már nagylány vagyok.

 A kóstoláson mindenki szakadt a nevetéstől.

Ezen a héten a tét bejutni a kötényszerző napok egyikére, ahol kiderül, kik azok, akik befőzik magukat valamelyik Michelin-csillagos séf csapatába. A versenyzők ezzel pedig egy lépéssel közelebb kerülnek A Konyhafőnök címhez és az ezzel járó 10 millió forinthoz.

#A Konyhafőnök#fördős zé#zé közbelép#sárközi ákos#a séfek csatája#erotika#rácz jenő#versenyszellem#ellentétek#feszültség

Címlapról ajánljuk