A Konyhafőnök

Haltrancsírozás és mellbimbóvillantás fűszerezte meg a Válogatót – ez történt A Konyhafőnök 3. adásában

rtl.hurtl.hu

2022. május 4. 22:30

A casting adásokat követően a versenyzők először léptek be A Konyhafőnök konyhájába. Sárközi Ákosnál és Rácz Jenőnél is mindenki tiszta lappal indult: finom ízek és jó alapanyagfelhasználás a tökéletes tányér titka.

Óriási a tét! Aki versenyben marad, részt vehet a Tábor hetében, ahol a kőkemény kiképzés mellett a Michelin-csillagos séfek kiválogatják csapattagjaikat.

Az odáig vezető út azonban rögös, feladatonként távozik egy-egy versenyző, így a harmadik adásban is elbúcsúztak ketten A Konyhafőnök címtől és az ezzel járó 10 millió forinttól.

Az első feladatban egy egész libával küzdöttek meg a versenyzők, de már itt akadt olyan Konyhafőnök jelölt, aki nehezen bírkózott meg az állat feldolgozásával. Panka szomszédjától, Fecótol kért segítséget, hogy kibányássza az egyik főelemet, a libamájat. Bár ez a srác számára nagyszerű lehetőség lett volna a csajozásra, a séfeknek is volt némi hozzáfűznivalójuk a dologhoz.


Pankával ellentétben, Ginának jól mentek az előkészületek, megálmodott étele mégsem vált valósággá. A lelkes versenyző elégedetlen volt kitálalt fogásával, amit tetőzött a zsűri negatív véleménye is. Miután Zé nevetve kifigurázta az egyik alapanyag kinézetét, Jenő egyenesen Gina szemébe mondta, mennyire csalódott.


Mivel valamennyi versenyzőnek már az első kör után lehetősége volt feljutni a galériára és ezzel egyenesen bekerülni a Táborba, Fecó is mindent megtett, hogy bizonyítson a séfeknek. Remekmű helyett azonban már a kóstolás előtt lelombozta a zsűrit:

Itt nem villantottam semmit, max a mellbimbómat.

A szomorú, de egyben humoros megjegyzést követően olyan kritkát kapott Zétől, amitől majdnem elsüllyedt szégyenében.


A második körre játékban maradt versenyzőknek hallal és haltejjel kellett meggyőznie a zsűrit arról, hogy helyük van a versenyben. Rácz Jenő sas szemmel indult a pultokhoz, hogy lecsapjon a szálkákra és kukába való halfilékre. Sajnos, ennél sokkal tragikusabb látvány fogadta Moncsi asztalánál. A séf kiborult és kemény szavakkal próbálta helyes irányba terelni Zé versenyzőjét.


Fecó a villantós fiaskó után, másodjára mindenképp szerette volna befőzni magát a Táborba, így nagy kihívás elé állította főzőtudományát. Bár ezt ekkor még ő sem tudta. Zé figyelmeztette a versenyzőt, hogy a séfek igencsak szőrszálhasogatóak a rizottóval kapcsolatban, ezért jobb, ha tökéletesre készíti el. Főzés közben azonban Ákos és Jenő is ledöbbentek az étel láttán. Fecó ezek után megpróbálta feljavítani rizses alkotását, de nem sikerült neki. Ákos pedig úgy érezte, kénytelen mentőövet dobni a srácnak.


Egyre nő a tét, a következő adásban folytatódik a dráma a továbbjutásért! A Konyhafőnök minden hétköznap este 20 órától látható, az RTL Klub műsorán.

#A Konyhafőnök#zé közbelép#fördős zé#a séfek csatája#sárközi ákos#rácz jenő

Címlapról ajánljuk